Tara Moshizi

Tara Moshizi tar över SVT:s ”Morgonstudion”

Ersätter avhoppade Carolina Neurath

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Tara Moshizi
Tara Moshizi

NÖJE

Nyligen meddelade Carolina Neurath att hon lämnar ”Morgonstudion”.

Nu kan Aftonbladet berätta att en av hennes ersättare blir ”Kulturnyheterna”-programledaren Tara Moshizi som är glad för att hon blev tillfrågad.

– SVT måste bli bättre på att spegla Sverige, säger hon.

2017 drog nya satsningen ”Morgonstudion” igång i SVT med bland andra Carolina Neurath som en av fyra programledare. Strax innan jul stod det klart att hon hoppar av för att under våren leda ”Ekonomibyrån”.

– Jag älskar ju Morgonstudion, men ser fram emot att under en period få grotta i ekonomiska frågor igen. Jag har följt Ekonomibyrån under hösten och tycker det är ett otroligt kul, smart och engagerande program, förklarade Neurath i ett pressmeddelande.

Carolina Neurath.

Nu kan Aftonbladet berätta att en av de som ersätter Carolina Neurath i rutan är programledaren Tara Moshizi, 37, som haft hand om ”Kulturnyheternas” inslag i ”Morgonstudion” och som även ledde programmet i somras.

Väckning 02.30...

– Det ska bli jättekul. Jag var vikarie i somras och körde åtta veckor och det var jättekul. Arbetstiderna är ju inte de skönaste, klockan ringer 02.30, men förutom det så hade jag väldigt roligt på jobbet hela sommaren, säger Tara Moshizi till Aftonbladet.

– Det verkar som att de också trivdes med mig för jag fick frågan om jag ville vara med och sända i vår. Jag och Åsa Avdic blir de som ersätter Carolina, säger hon till Aftonbladet.

Intressant i sammanhanget är att Tara Moshizi stod bakom en debattartikel i Expressen 2017 där hon och flera andra kritiserade SVT och ”Morgonstudion” för bristande mångfald. Nu har hon alltså själv fått jobb som programledare där, men hon ser det inte som en revansch.

”Jättestort framsteg”

– Jag har inte riktigt sett det som en revansch, men jag ser det som ett jättestort framsteg, inte så mycket för egen del, men för SVT i stort. SVT måste bli bättre på att spegla Sverige, de har ett uppdrag att göra det. Därför känns det extra angeläget och nu är det på väg åt rätt håll.

Tror du det finns ett samband mellan debattartikeln och ditt nya jobbuppdrag?

– De har inte sagt någonting, men jag vill gärna tro att det kanske gjorde skillnad.

Tara Moshizi är programledare för ”Kulturnyheterna” och har lett SVT:s sändningar från nationaldagsfirandet tre gånger.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Alex Letic: Letade efter en ring i hans bagage

ÄMNEN I ARTIKELN

Tara Moshizi

Carolina Neurath

SVT Morgonstudion