Mejla

Linn Elmervik

”Tråkiga” tacoparet vann ”Gift vid första ögonkastet”

Linn Elmervik sammanfattar säsongen

NÖJE

De kallades tråkiga och hade det stelaste bröllopet av alla.

Men det minst pretentiösa paret gick segrande ur den mest omtalade ”Gift vid första ögonkastet”-säsongen på länge.

Det gick ungefär som man trodde.

Att Susanna och Johan var en katastrofal matchning framkom redan fem minuter efter att de sagt ja och det kom inte som en chock att relationen (som aldrig ens startade) inte höll. Trots det gjorde det ont i hjärtat när Johan, som av någon outgrundlig anledning ville fortsätta vara gift, fick nobben av Susanna.

Samtidigt var det logiskt att Elinors och Lars stormiga äktenskap slutade med att de sa ja till att fortsätta vara gifta men att förhållandet tog slut strax efter programmet.

Ett av de finaste ögonblicken i programmets historia

I stället blev tacoparet de stora vinnarna. Antons och Sofias lågmäldhet förväxlades först med torrhet och i sociala medier skrev tittare att de fått plocka fram skämskudden under deras bröllop, som klipptes fram som tyst och stelt. I själva verket hittade de tidigt varandra i en gemensam prestigelöshet.

Anton och Sofia.

I säsongsavslutningen levererade Anton sedan ett av de finaste ögonblicken i programmets historia. Han ville först inte prata om det, men ändrade sig och berättade för experterna och halva svenska folket om sin osäkerhet och prestationsångest kring sex. Att se en man öppna upp i tv om det komplicerade med närhet var starkt – och på tiden.

Populariteten har nått nya höjder

”Gift vid första ögonkastet” har sänts på SVT sedan 2014 och alltid haft en trogen tittarskara. Men i år har kärleksexperimentets popularitet nått nya höjder. Nästan varenda människa jag träffat har velat diskutera Sofias och Antons Björn Rosenström-bråk eller Susannas och Johans problem. Alla har älskat – eller älskat att hata – programmet.

Så har också säsongen levererat mer diskussionsmaterial än någonsin. SVT har kritiserats för bristande mångfald i castingen, tittare har rasat över männens frånvaro av feministisk analys och produktionen har vädjat om ett snällare debattklimat när deltagarna diskuterats på nätet.

”Gift vid första ögonkastet” visade sig vara den perfekta underhållningen för en trött pandemipublik.


4 mest minnesvärda ögonblicken i årets säsong

Björn Rosenström-gate

Anton skrålar glatt med i Björn Rosenströms ”Ragnar” på midsommarfesten i Alingsås, intet ont anande om att Sofia inte uppskattar sexism till kvällsvinet. Firandet urartar i ett storbråk med tårar.

Elinor försöker prata om döden

Elinor och Lars åker till kyrkogården intill kyrkan där Elinor konfirmerade sig och pratar om hennes kristna tro. Hon fortsätter att försöka få Lars att öppna sig och leder in samtalet på döden. Lars svarar med ett leende och repliken: ”Nu dansar solen fram här”.

”Dirty dancing”

Anton och Sofia leker ”Dirty dancing” och återskapar en av scenerna i kultfilmen genom att dansa på en stock i skogen med största inlevelse. Det blir reality-tv-historia.

Susanna kritiserar Johan för att han äter granskott

Bröllopsresan till vildmarken går åt skogen när Johan enligt Susanna gör allt fel. När han plockar ett granskott att tugga i sig utan att tänka på om allemansrätten gäller får hon nog.


Så gick det för deltagarna efter programmet – läs här!

Läs chatten med Lars efter finalen: SVT hade en agenda – det får man tåla

Chockbeskedet i finalen – Susanna om uppbrottet

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här


Av: 

Linn Elmervik

Publisert:

LÄS VIDARE

Lars i ”Gift vid första ögonkastet” chattade med läsarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Gift vid första ögonkastet

SVT, Sveriges Television

Sofia Lindhe

Anton Pehrson