Lisa Nilsson och Johannes Anyuru vintervärdar

TT

Publicerad 2020-12-08

Artisten Lisa Nilsson är en av årets vintervärdar i P1. Pressbild.

Båda har tidigare gjort hyllade sommarprat. Nu är Lisa Nilsson och Johannes Anyuru två av årets vintervärdar i P1.

Först ut i årets "Vinter i P1" är däremot journalisten och programledaren Kattis Ahlström. Hennes program sänds på juldagen. Sedan följer bland andra artisten Lisa Nilsson, författaren Johannes Anyuru, SVT:s mångårige nyhetsankare Claes Elfsberg och komikern Olof Wretling.

Lisa Nilsson utgår i sitt "Vinter i P1" från sin mors bortgång.

"Mamma dog i alzheimers i juli i år. I mitt program frågar jag mig hur våra minnen påverkas genom ett liv, och hur musiken spelar en roll i bevarandet av dem. Programmet tar sin början i att jag strax efter avskedet av henne hittade ett antal brev i en låda ute i skärgården", säger Lisa Nilsson i ett pressmeddelande.

Augustprisbelönade Johannes Anyuru, som konverterade till islam 2007, kommer i sitt program att prata om sufism. Claes Elfsberg ska i sin tur behandla ämnen som sorg och ålderism.

På nyårsafton direktsänds skådespelaren och komikern Olof Wretlings åttonde vinterprat. Det programmet går det både att se och lyssna på.

De senaste åren har vintervärdarna utsetts efter lyssnarnas önskningar. Det här året har redaktionen för "Vinter i P1" åter fått bestämma, men med lyssnarna önskemål i åtanke.

ANNONS