”Robinson”-profilen får sparken – efter skandalen

avJakob Meijer

1 av 3 | Foto: CBS ENTERTAINMENT
Det var under örådet som allt avslöjades.

Det räknas som en av de största skandalerna i amerikanska ”Robinson” – Survivor.

Nu får det konsekvenser för deltagaren Jeff Varner.

Enligt People får han sparken från sitt jobb.

Jeff Varner deltog redan 2001 i dokusåpan ”Survivor”. I årets säsong, den 33:e i ordningen, medverkar han för tredje gången, men frågan är om han inte ångrar sitt deltagande.

Det var i det senaste avsnittet, i samband med örådet, som Varner försökte rädda sitt eget skinn genom att avslöja att lagkamraten Zeke Smith är transsexuell, något varken tittare eller deltagare visste om.

I programmet blir de andra deltagarna märkbart upprörda, och väljer att rösta ut Varner för sitt tilltag. Men historien slutar inte där. Efter att programmet sänts har tittare fortsatt rasa mot Jeff Varner, och nu väljer även mäklarföretaget som han jobbat för att ge honom sparken, skriver People.

”Han (Jeff Varner) befinner sig just nu i en nyhetshändelse som vi inte vill vara en del av”, säger en arbetskollega.

Ber om ursäkt

Jeff Varner, som är öppet homosexuell, säger till radiokanalen EW Morning Live, att han är bedrövad över det som hänt, och menar att företaget bara stängt av honom utan att ge honom en förklaring.

Han tillägger dock att det verkliga offret i historien är Zeke Smith. På Twitter beskriver Varner sitt agerande som ”ett övergrepp”.

”Hänsynslöst avslöjade jag något som jag trodde alla redan visste. Jag har gjort fel och jag har inga ursäkter för det. Jag tar ansvar för det som är det sämsta beslutet i hela mitt liv”.

Zeke Smith har själv valt att kommentera händelsen.

– Det är viktigt att människor ser att han (Jeff) förlorade striden. Budskapet borde vara tydligt nu att hat alltid förlorar, säger han till People.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson

Dokusåpor

Hbtq