Jesper Blomqvist: ”Tony Irving är tuffare än Ferguson”

1 av 5

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

NÖJE

Redan innan Jesper Blomqvist blev fredagsdansare, hade han tunga fotbollsprestationer att stoltsera med.

Hans chef under tiden i Manchester United var Sir Alex Ferguson, känd för att vara hård i sin kritik. Men nu har Jesper mött Fergusons överman – i Tony Irving.

– När Tony kommer in och säger ”no, no, no”, då blir man rädd alltså, berättar Jesper Blomqvist.

Jesper Blomqvist säger att alla hans år som fotbollspelare inte enbart varit honom till godo under de tio veckorna i Let´s Dance.

– Vi fotbollspelare är ju väldigt stela och klumpiga. Jag har ju aldrig behövt tänka på hur jag ser ut på planen, bara jag gör mål. Men nu måste man tänka på hur man rör sig.

Jesper lägger dock till att han haft fördel av sin förmåga att ladda upp och träna intensivt inför något. Det får han plocka fram de sista dagarna fram till finalen på fredag.

– Vi kommer att tokträna, nu direkt efter genrepet kommer vi att gå iväg och träna i åtta timmar. Vi ska ju lära oss fyra danser. Så det blir tufft, säger Jesper Blomqvist.

Tar igen familjen senare

Till följd av det mycket intensiva schemat, har både Jesper och hans danspartner Malin Watson fått prioritera bort nästan allt annat i sitt liv.

– Familjen har ju kommit på andraplats nu under den här perioden. Men det kommer jag att ta igen sen, säger Jesper Blomqvist.

De två finalisterna kommer att mötas på fredag i en jämn kamp om förstaplatsen i Let´s Dance. Men båda dansparen verkar mer förväntansfulla än nervösa inför finaldagen. Det återstår att se vem som ska gå segrande ur denna kamp.

Tony snäppet tuffare

Jesper Blomqvist som under sin karriär som fotbollsproffs fått arbeta under flera tuffa tränare, bland annat Sir Alex Ferguson, ser nu en ny, om möjligt ännu strängare kritiker i jurymedlemmen Tony Irving.

– När Tony kommer in och klappar en på axeln och säger ”no, no, no”, då blir man rädd alltså. Så Tony är ett snäpp tuffare än Ferguson, säger Jesper och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM