Kjellman läser in "Harry Potter" på ljudbok

1 av 2
Björn Kjellman läser in ”Harry Potter”-böckerna på ljudbok.

avTT

NÖJE

I sommar ger ljudbokstjänsten Storytel ut nyinspelade utgåvor av ”Harry Potter”-böckerna på svenska.

Inläsare är skådespelaren Björn Kjellman, som bekänner färg som ett fan av JK Rowlings magikerbefolkade värld.

Björn Kjellman var redan välbekant med Harry Potter och hans vänner Ron Weasley och Hermione Granger innan han tackade ja till att kliva in i deras kläder.

– Böckerna är otroligt underhållande. Jag har läst dem för mina barn och sett filmerna, så jag kunde storyn innan, säger han.

Kjellman är ingen novis när det kommer till att läsa in ljudböcker, men "Harry Potter"-projektet är en ny utmaning. Mängden text innebär att arbetet pågår under hela våren.

Släpps redan i sommar

Han hämtar inspiration till sin gestaltning från "Harry Potter"-filmerna.

– Folk kan filmerna, karaktärerna i dem och deras uttal. Därför är det viktigt att inte lägga sig allt för långt ifrån karaktärerna som de görs i filmerna, säger Kjellman.

Inläsningen innebär också en möjlighet för Björn Kjellman att spänna sina skådespelarmuskler.

– Som skådis är det superkul att få göra det. I ljudböcker gör man en liten färgning av alla som pratar så att lyssnaren kan hålla isär dem, men man kan inte göra det för stort i en viss sorts litteratur. Här är det däremot fullt möjligt, säger han.

Den första boken, "Harry Potter och de vises sten", går att lyssna på från och med den 15 juni. Resten av böckerna läggs sedan upp på Storytel med en månads mellanrum.

ARTIKELN HANDLAR OM

Storytel

Litteratur

Böcker