Persbrandt-film tokfloppar – så många miljoner går den back

avJakob Meijer

NÖJE

Storfilmen ”King Arthur” var tänkt att bli en kassasuccé.

Men de första rapporterna visar att filmen, med Mikael Persbrandt i en av rollerna, ser ut att bli en enorm förlustaffär för filmbolaget.

1 av 2 | Foto: Stefan Mattsson
Mikael Persbrandt.

I en intervju med Nöjesbladet avslöjade regissören Guy Ritchie att han var nära att klippa bort Mikael Persbrandt helt ur filmen.

– Jag hade klippt bort slutscenen. Tappar man den tappar man alla hans andra scener också. Så stackars gamle Mikael hamnade på klippgolvet, har Guy Ritchie tidigare sagt till Nöjesbladet.

När de första rapporterna om biljettförsäljningen börjar ramla in är frågan om Persbrandt kanske trots allt önskat att han faktiskt blivit kvar på ”golvet”.

Går 150 miljoner dollar back

Första helgen drog ”King Arthur” nämligen in 44,9 miljoner dollar (cirka 400 miljoner kronor), att jämföra med filmens budget på 175 miljoner dollar (cirka 1,5 miljarder kronor). Och då är inte kostnaden för till exempel all marknadsföring inräknad.

Enligt The Guardian ser filmbolaget Warner Bros nu ut att göra en förlustaffär på 150 miljoner dollar. Det skulle göra filmen till en av de största flopparna i modern tid, skriver tidningen.

Tanken med ”King Arthur” var att skapa en ny filmserie, likt Marvels superhjältefilmer. Men sett till förlustaffären lär det inte bli någon fortsättning för Mikael Persbrandt och ”King Arthur”.

ARTIKELN HANDLAR OM