Ett år efter debuten i Allsång på Skansen - nu erkänner Sanna: ”Kaos varje vecka”

NÖJE

Hon räknar med kaos och att jobba varje dag i veckan.

När ”Allsången” tar över får privatlivet vänta för Sanna Nielsen – och sambon passar på att också jobba i sommar.

– Vi får se hur mycket vi hinner ses, säger hon.

1 av 2 | Foto: Christine Olsson/TT
Sanna Nielsen.

Hon lyckades locka tittarna tillbaka till ”Allsång på Skansen” under sin första säsong. Nu är det upp till bevis för Sanna Nielsen, 32, när hon återigen ska inta Solliden-scenen på Skansen och guida tv-tittarna genom förhoppningsvis ljumma allsångskvällar i sommar.

– När jag gick av scenen förra året efter sista programmet kände jag bara att åh vad roligt det ska bli att få komma tillbaka, säger hon.

Kaosartat debutår

Samtidigt erkänner Sanna Nielsen att debutåret var kaosartat. Och att hon räknar med att det kommer vara likadant den här sommaren.

– Jag vet hur det var förra året och det kommer vara kaos varje tisdag. Det vet jag nu. Då kan jag känna ett lugn, att jag behöver inte stressa upp mig inför det. Alla kommer vilja prata med mig samtidigt som folk ska sminka mig och vill klä på mig och jag hinner knappt gå på toaletten. Men det får vara så, säger hon.

Hon räknar med att arbeta i princip varje dag i sommar.

– Eftersom jag vill lära mig allt innantill, för jag tycker att jag blir så förvirrad med manuskort, så väljer jag att sitta på min balkong onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag och repa text. Hela tiden i princip, säger hon.

Hemlighetsfull om giftasplaner

Och då återstår bara två dagar i veckan. Måndagar, som går till repetitioner med SVT:s produktion och så tisdagarna då det är genrep på Skansen och därefter tv-sändning inför miljonpublik.

Möjligen kan det intensiva sommarjobbet påverka Sanna Nielsen privatliv de kommande månaderna. Sambon, musikern och kapellmästaren Joakim Ramsell, 44, ska också jobba.

– Han ska ut och gigga hur mycket som helst i sommar så vi får se hur mycket vi hinner ses, säger Sanna Nielsen.

Paret träffades för nio år sedan och är sedan länge sambos i en lägenhet i Årsta söder om Stockholm. Det har gjort det i princip obligatoriskt att fråga:

Kommer ni gifta er snart?

– Vad roliga ni är. Vet du vad, jag har ingen aning. Vi har det bra! Vad ska jag svara? säger hon och skrattar stort.

Tobbe tycker till om årets ”Allsång på Skansen” 03:38
ARTIKELN HANDLAR OM