Lill-Babs: Klart jag kan känna mig ensam

NÖJE

Lill-Babs lever ensam och har inget emot det.

Men skulle den rätta dyka upp tackar hon inte nej.

– Som jag brukar säga, är det någon som sätter krokben på mig och är trevlig, snäll och sådär, så kan det väl hända, säger Lill-Babs.

1 av 2 | Foto: VILHELM STOKSTAD
Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 79, har på den senaste tiden blivit populär hos den yngre generationen som karaktären Gugge i ”Bonusfamiljen” i SVT. Dessutom har hon under våren turnerat runt tillsammans med Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist i showen ”Tillsammans - 183 år på scen”. Lill-Babs har döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen från tre tidigare förhållanden, men i dag lever hon inte i någon relation, och det har hon inte gjort på 20 år.

– Det är klart att jag kan känna mig ensam när jag går hem. Siw har sin Fredrik, Ann-Louise har sin Bruno och jag, jag har ingen, säger hon till Icakuriren, som skriver att hon gärna vill träffa någon.

Och då är ju såklart det knepiga hur.

– Haha, ragga gör man väl inte som tjej? Jag vet inte, det var så länge sedan. Och nätdejta – vad ska jag skriva, att jag jobbar som scenarbetare? Nä. Jag får hoppas att jag snubblar på någon en vacker dag, säger hon till Icakuriren.

Behöver inte en karl

Men när Nöjesbladet pratar med Lill-Babs är hon blygsammare. Hon letar inte aktivt efter någon att dela livet med.

– Som jag säger till alla, vare sig det är till en tidning eller privat, så är det jätteskönt att vara själv, men det kan vara väldigt trist ibland att vara ensam. Och så är det för alla människor ibland tror jag, säger Barbro Svensson.

Hon berättar att hon ibland kan känna en ensamhet när hon har jobbat inför en stor publik och sätter sig på hotellrummet efteråt.

– Det är ju inte det att det måste vara en karl i närheten, utan en ensamhet kan man känna när man saknar vänner, när man saknar släkten, eller barnen. Den ensamheten är ju en sak, men att leva själv, det kan vara skönt, säger hon.

Hon har ingen specifik önskan om att träffa någon inom samma bransch.

– Alla har ju en personlighet, och huvudsaken är att en människa överhuvudtaget är snäll, omtänksam och trevlig. Sen om han spelar golf, det gör ingenting.

– Som jag brukar säga, är det någon som sätter krokben på mig och är trevlig, snäll och sådär, så kan det väl hända. Det kan inte jag svara på. Det får framtiden visa, säger Lill-Babs.