Therese Lindgrens tårar inför flygresan ”Det värsta jag har gjort”

1 av 2 | Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
NÖJE

Inför en flygresa till Gotland brast det för bloggerskan.

I ett youtubeklipp delar Therese Lindgren med sig av sin flygfobi.

– Det här är så fruktansvärt jobbigt för mig, berättar hon i klippet.

Då den populära bloggerskan och youtubern Therese Lindgren i dagarna skulle resa till Gotland tvingades hon bemöta sin största rädsla: att flyga.

I ett klipp på youtube varnar hon tårögt sina följare:

– Om du stör dig på att jag gråter i en video så är det här ingen bra video att kolla på.

Therese förklarar att det är första gången som hon flyger sedan 2011, då hon och pojkvännen Anders flög privat till Sundsvall.

– Det var skitobehagligt, men det som skrämmer mig mest är att det är fullt av andra människor på ett plan. Så idag är det obehagligt på en hel annan nivå. Jag har verkligen gråtit hela morgonen, berättar hon medan hon torkar tårarna.

Ville först avboka resan

Först beslutade sig bloggerskan för att avboka resan och istället ta sig till Nynäshamn där hon istället skulle ta färjan.

– Det här är det värsta jag har gjort. Jag är inte redo, jag behöver uppenbarligen gå i terapi specifikt för flygrädsla för nu har jag inte några redskap. Jag vet inte hur jag ska reagera, förklarar hon.

Men i sista stund bestämde hon sig för att ändå åka till Bromma flygplats för att se om hon där kunde finna styrkan att flyga. Och det gjorde hon, tack vare flygpersonalens hjälp. Då pojkvännen gick fram för att meddela dem att Therese inte klarade av att resa erbjöds de nämligen att gå på planet först och träffa piloten. Dessutom fick de tre platser att dela på för att inte känna sig trängda.

Hoppas kunna inspirera andra

Det blev en tårfylld resa, men väl framme på Gotland byttes Thereses tårar av rädsla mot tårar av lycka.

– Tänk att det är detta jag har varit mest rädd för i sex år. Jag är så himla glad bara, det gick jättebra. Fan vad gulliga de var, berättar hon i klippet.

Väl framme på hotellet förklarar Therese anledningen till att hon valde att dela kampen mot flygrädslan så ofiltrerat:

– Jag hoppas att jag på något sätt kan inspirera andra att också våga ta tag i sina rädslor. Det går inte varenda gång, ibland blir det för mycket. Men fortsätt kämpa!

ARTIKELN HANDLAR OM