Mördade barnmodellens bror stämmer tv-kanal – på sju miljarder kr

Menar att han pekats ut som mördaren

avAndreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
JonBenét Ramsey hittades död i familjens källare julhelgen 1996.

Storebrodern stämmer tv-kanalen CBS på sju miljarder kronor.

Detta sedan han han anser att han beskyllts för mordet på barnmodellen JonBenét Ramsey, skriver TMZ.

CBS gjorde en dokumentär om mordet på den sexåriga skönhetsdrottningen JonBenét Ramsey som mördades brutalt i ett välbärgat hem i Colorado för 20 år sedan.

Fallet är fortfarande olöst och har lockat flera kanaler att göra true crime-dokumentärer likt Netflix ”Making a murderer”.

Stämde expert

Nu stämmer flickans storebror Burke Ramsey, 29, tv-kanalen på nära sju miljarder kronor eftersom han anser att han misstänkliggjorts som mördaren, skriver TMZ. Han menar också att kanalen och produktionsbolaget medvetet uteslutit bevis som tidigare frikänt honom, skriver People.

I programmet, som sändes i höstas, framträdde flera experter med sina teorier om vad som orsakade flickans död. Då stämde Burke Ramsey en doktor Werner Spitz som hävdade att brodern genomfört mordet och sedan svarade att han borde ha tillåtelse att spekulera i vem som genomförde mordet.

Hittades strypt i källare

Burkes advokat L. Lin Wood sa då att en stämning mot CBS var på gång. Enligt källor till TMZ kräver Burke Ramsey 2,3 miljarder kronor i skadekompensation och 4,6 miljoner kronor i skadestånd.

JonBenét Ramsey hittades död med övertejpad mun, strypt av en elsladd, under julhelgen 1996 i familjens källare. Brodern och föräldrarna fanns i huset och förhördes av polis, de rentvåddes alla senare. I september framträdde Burke Ramsey i en intervju med Dr. Phil och sa att han var medveten om att folk tror att han eller föräldrarna är skyldiga och att det påverkat hans liv negativt.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Dr Phil