PRESENTERAS AV

Loreen om sexistiska fotografen: ”Jag stack därifrån”

Uppdaterad 2017-02-10 | Publicerad 2016-12-13

Hon satte ner foten mot regimen under Eurovision i Baku.

Nu berättar hon för tidningen Solo att hon fått sätta gränser även mot sexismen i branschen under en fotografering.

– Jag stack därifrån, säger hon till tidningen.

Loreen laddar för nästa års upplaga av Melodifestivalen. Och hon deltar med en låt som handlar om självförtroende och att våga säga ifrån som kvinna när man blir utsatt för diskriminering eller sexism.

För tidningen Solo berättar hon om en händelse där hon själv fick sätta ner foten mot sexismen i branschen – för att sedan lämna en fotografering där hon inte accepterade spelreglerna.

– Nu ska jag vara väldigt ärlig här. Det var inte så längesen. Det var en fotografering för en tidning och då var fotografen väldigt, liksom… jag skulle säga att han förväntade sig att jag skulle vara ‘så som en kvinna ska vara’. Liksom såhär sexig, och visa… inte vet jag, kroppsdelar”, säger Loreen till tidningen.

– Och jag kan säga så här, att jag gillade det inte. Så jag stack därifrån”, säger hon.

Loreen tävlar med låten ”Statements” i Melodifestivalen. Hon har skrivit den tillsammans med Anton Hård af Segerstad, Joy Deb och Linnea Deb.

– Det är klart att de vill att jag ska vara med, det ska jag inte sticka under stol med. Men precis som med ”Euphoria” kändes det som att jag nästan hade ett kall, att jag har något jag vill förmedla och det spelar ingen roll hur saker och ting går, sa hon till Nöjesbladet när medverkan offentliggjordes.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln