”Bonde söker fru”-Liselotte: Ångrar att jag ställde upp

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon får hat i sociala medier efter sin medverkan i ”Bonde söker fru”.

Nu riktar Liselotte Jonsson, 21, kritik mot TV4 – och menar att de framställt henne som någon helt annan än den hon är.

– Om jag hade vetat att de skulle vinkla så fruktansvärt mycket så skulle jag aldrig vågat vara med. Det hade jag inte varit, säger hon.

1 av 2 | Foto: TV4

Hon hoppades på att hitta kärleken i tv.

Men att vara med i ”Bonde söker fru” blev inte alls som Liselotte Jonsson hade tänkt sig.

I årets säsong av dejtingserien är hon en av tjejerna som slåss om nötbonden Dennis Anderssons gunst, och inspelningarna i somras fortlöpte smärtfritt. Men när programmet började sändas kände hon inte igen sig själv.

Liselotte menar att ”Bonde söker fru”-produktionen vinklat henne helt felaktigt – och är så illa berörd att hon inte längre orkar titta på programmet.

– Jag känner inte igen mig själv och det gör inte min bekantskap eller familj heller. Det är inte jag som sitter där. Jag känner bara att de har klippt ihop det ganska snyggt för att få bra tv. Jag mår mycket bättre om jag struntar i att kolla på det.

”Det där med svartsjuka känner jag inte ens igen”

Hon upplever sig själv som en mycket lugnare person än den tv-tittarna fått se.

– I och med att jag är en person som visar mycket känslor, glädje och är så öppen och pratar så är det klart att de har vinklat mig vid många tillfällen, säger hon.

Nu får hon mängder av hatkommentarer i sociala medier där tittare anklagar henne för att vara överdrivet svartsjuk, otålig och nervös.

– Jag har fått fruktansvärda kommentarer, speciellt på nätet, säger hon.

Är ledsen och besviken

Ångrar du att du ställde upp i programmet?

– Om jag hade vetat att de skulle vinkla så fruktansvärt mycket så skulle jag aldrig vågat vara med. Det hade jag inte varit.

Liselotte är ledsen och besviken på hur TV4, men tycker att hon trots allt fått bra stöd av kanalen sedan avsnitten började sändas.

– Jag tycker de har gett mig det stöd jag behöver, säger hon.

Clara Tengbom, exekutiv producent för "Bonde söker fru" menar att produktionen försöker skildra händelserna på gården så verklighetstroget som möjligt.

”Vi spelar in många timmar material som sedan redigeras ner att passa vår programtid, men jag anser inte att det inte vinklas eller presenteras på ett sätt som stämmer överens med verkligheten”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Hur stöttar ni Liselotte i detta?

”Vi tar starkt avstånd från alla typer av näthat och modererar alltid våra sociala mediekanaler noggrant och de som ägnar sig åt påhopp på enskilda personer stängs av från våra plattformar. Genom hela inspelningsperioden, och nu efteråt, har produktionsbolaget och vi regelbunden kontakt med medverkande och vi erbjuder stöd och hjälp om/när någon behöver det”.

Publicerad:

LÄS VIDARE