PRESENTERAS AV

Makens om Perrellis nakna låtar: ”Har svårt att se hur hon ska kunna sjunga dem”

Stöttar i Göteborg: ”Låten skrapar bara på ytan”

1 av 5
NÖJE

GÖTEBORG. Nu sjunger Charlotte Perrelli om näthatet som tagit henne hårt.

Inför framförandet i Melodifestivalen finns maken Anders Jensen med och stöttar i arenan.

– Låten skrapar bara på ytan jämfört med hur det är, säger han.

Under fredagskvällen framförde Charlotte Perrelli sin öppenhjärtiga låt om näthatet som förföljt henne i många år, för första gången inför publik.

Maken Anders Jensen fanns på plats för att stötta henne i arenan.

– Låten skrapar bara på ytan jämfört med de handskrivna brev som kommer hem med kommentarer som ”du är det absolut fulaste och äckligaste som gått i ett par skor och varför lever du?”. Hon filtrerar varje dag. Hon är såpass luttrad, men vi har barn som börjar komma upp i den åldern, man läser i tidningarna om 16-åriga tjejer som står ut med det där.

Anders Jansen: ”Slipper det värsta”

Ibland får han liknande brev.

– Jag slipper det värsta, det kommer några brev ibland ”hur kan du leva med den där idioten” men jag får en promille av vad hon får. Men vi hanterar det ganska bra, säger han.

De har tillsammans suttit och gråtit över de nakna texter hon nu skrivit låtar av och som hon samlar på ett album om några veckor.

– Hon är väldigt personlig, jag tycker att vissa låtar är lite väl tuffa och lite väl nära. Framförallt alla emotionella berochdalbanor hon gått igenom. Och missfallen, när man tror att ”yes, nu satt det” och så fungerar det inte. Så går det tre månader och hon är tjock: ”yes, nu är hon gravid”, och så fungerade det inte igen. Den resan hon gått igenom med sin kropp och hur det påverkar hormonerna..., säger han.

Men han är tacksam att hon tagit sig ur den livskris som fick henne att vilja byta bana i livet.

– Det gör mig glad att hon börjat skriva igen, men jag har svårt att se hur hon ska kunna stå och sjunga de här låtarna live. Men på skiva fungerar det jättebra, säger han.

Charlotte själv är fylld av lugn. Efter fredagsrepet pustade hon ut med middag ihop med Anders.

– Det känns jättebra inför tävlingen, publiken var jättefin och tog emot budskapet fint och entusiastiskt, det kändes verkligen jättebra. Det känns skönt att dela med sig. Nu ska vi sova och sedan rullar det på i morgon igen, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM