Meryl Streeps hårda kritik mot Donald Trump

”När de med makt väljer att mobba andra förlorar vi alla”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

NÖJE

Det var under sitt tal på Golden Globe-galan som stjärnan valde att lufta sin kritik mot presidenten och framförallt hans agerande under sin kampanj till vita huset.

– Respektlöshet föder respektlöshet och våld föder våld, när de med makt väljer att mobba andra förlorar vi alla, sa stjärnan.

Meryl Streep stod för ett av nattens mest känslosamma tal under Golden Globe, där hon inte höll tillbaka i sin kritik mot Donald Trump. Bland annat kritiserade stjärnan presidenten för hans imitation av en journalist med en funktionsvariation under sin presidentkampanj, och sa att det öppnar upp för andra att göra samma sak.

”Slog mitt hjärta i spillror”

”Det var ett framträdande under året som förvånade mig, det slog sina klor i mitt hjärta, inte på grund av att det var fint, för det fanns inget fint med det” sa stjärnan och fortsatte:

”Det var när personen som aspirerade på att sitta på den mest prestigefulla positionen i vårt land valde att att imitera en journalist med en funktionsvariation, det slog mitt hjärta i spillror när jag såg det och jag kan inte få den bilden ur mitt huvud, för det var inte tagen ur en film utan verkliga livet, sa Meryl Streep.

”Våld föder våld”

Stjärnan fortsatte sedan att kritisera Donald Trump för hans agerande och sa att den här typen av beteende öppnar upp för andra att göra likadant och att det riskerar att ta sig in i vårt samhälle.

”Respektlöshet föder respektlöshet och våld föder våld, när de med makt väljer att mobba andra förlorar vi alla”.

Hon fortsatte sedan att tala om pressfriheten och att det är av yttersta vikt att den skyddas i tider som dessa, hon uppmanade även journalister att fortsätta att hålla makten ansvarig för sitt agerande och granska makthavare.

Trumps svar: ”En av de mest överskattade”

Tidigt på måndagen svarade blivande president Donald Trump på kritiken. Och han verkar inte särskilt imponerad av Meryl Streep, som han i en intervju med New York Times, avfärdar som en ”Hillary-älskare”.

Han säger vidare att han inte har något särskilt att anmärka på Streeps tal eller Golden Globe-galan i övrigt. Men han tillägger att han inte ”är förvånad” över att han blir attackerad av ”liberala filmpersoner”.

Trump tog sig även tid för att twittra om skådespelaren:

”Meryl Streep, en av de mest överskattade skådespelarna i Hollywood. Hon känner mig inte, men attackerade mig på Golden Globe. Hon är en Hillary-lakej som förlorade stort”, skriver han.

Publicerad: