Prins George

Ilskan mot HBO: ”Mobbar prins George”

Av: 

Gabriella Bergström

Prins George.
Prins George.

NÖJE

Ilska har riktats mot HBO:s nya satirserie ”The Prince”, som handlar om åttaårige prins Georges liv.

Kritiker menar att serien mobbar barn.

– Det får oss alla att framställas som ett gäng hycklare, som samhälle. Vi säger ju till våra barn att inte mobba varandra, säger Dr Shola Mos-Shogbamimu i Good Morning Britain.

Streamingstjänsten HBO Max, som lanserades tidigare i år, har hamnat i blåsväder. Efter att ha lanserat den animerade serien ”The Prince” har de anklagats för att mobba åttaårige prins George.

I satirserien får man följa prins Williams, 39, och Kate Middletons, 39, sons liv i Buckingham Palace, där han framställs som en bossig, bortskämd och krävande pojke.

Skapat debatter

Serien startade en debatt I morgonprogrammet ”Good Morning Britain”, rörande om det är mobbning att göra parodi på ett barn.

– Ska han höra om det i sin ’50 000 pund om året’-skola? Ursäkta mig, den här ungen är född med ett enormt privilegium, det är inte mobbning, säger den skotske komikern Leo Kearse, som gästade programmet, och fortsätter:

– Att mobbas skulle vara att sno hans lunchpengar, vilket troligtvis är en bra idé. Han får säkert 500 pund om dagen för lunch.

Politikern och kvinnorättsaktivisten Dr Shola Mos-Shogbamimu hävdar däremot att det i högsta grad är mobbning och att barn aldrig borde göras satir på.

– Det handlar inte bara om George, utan om alla barn. Det är inte ett acceptabelt eller nödvändigt beteende. Om man vill göra narr av den kungliga familjen finns det tillräckligt många vuxna som har gjort misstag. Gör narr av dem, säger hon i programmet.

Serien ”The Prince”.

”Ett gäng hycklare”

Hon menar också att det ger ut fel bild till andra barn, som kan se satirserien.

– Han (prins George reds anm) framställs som ett korkat och tondövt barn, det här är inte roligt. Det får oss alla att framställas som ett gäng hycklare, som samhälle. Vi säger ju till våra barn att inte mobba varandra. Det går inte ihop.

”The Prince” kan i nuläget bara streamas i USA. Det är oklart om och när den kommer till Sverige. I röstrollerna finns bland annat Orlando Bloom och ”Game Of Thrones”-stjärnan Sophie Turner.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Bachelor 2021 – så har det gått sen för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Prins George

HBO

Prins William

Serier

Brittiska kungahuset