Johan Jureskog evakuerade – efter grannens duschmiss

Johan Jureskog sätter betyg på livet just nu.
Johan Jureskog sätter betyg på livet just nu.

Under pandemin har Johan Jureskogs ekonomi tagit stryk, samtidigt som han behövt evakuera från sin lägenhet.

Men framtiden ser han ljust på.

– Bakom molnen är himlen alltid blå, så måste man tänka, säger han.

Här är Johan Jureskogs plusbetyg på...

...hälsan Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

– Jag går jättemycket, så den har varit okej. Jag har tagit sommarlov från min PT men lovade honom att träna tre dagar i veckan, men det har jag inte gjort så just nu är jag tjockare än någonsin. Annars är hälsan okej. Jag ska jobba på det här, men jag älskar mat och gott vin. Egentligen vill jag ha två betyg, fem för att jag ätit gott och njutit, men en etta för att jag är väldigt fluffig.

...karriär Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag skulle vilja göra mer matlagningsprogram och annat som är roligt. Däremot får jag nypa mig själv. Jag har åtta Jureskogs, innan årsskiftet har vi elva, innan nästa årsskifte kommer vi ha 20 stycken. Att se sitt namn när man åker förbi vägarna på E4:an… egentligen vill jag sätta sex plus.

...ekonomin Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

– Innan covid hade jag väl ungefär fem gånger mer pengar att röra mig med. Just nu hoppas man ju på att det kommer komma igång igen, om man säger så.

...det sociala livet Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Varenda år när vi är lediga ute på landet säger vi, ”i år ska vi inte ha så mycket gäster”, men vi älskar att umgås med människor. Jag gillar att vara generös och bjuda på upplevelser. Vi har ett extremt stort umgängesliv. Det är svårt att få bästisar när man umgås med 50-60 par. Vi kan omöjligt bli mer sociala.

...hemmet Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

– Mitt i allt det här vaknar vi en natt i februari av att det rinner vatten genom taket i vår lägenhet. Då springer jag upp, mitt i natten, och ringer på hos grannen. Jag väcker då en person som förmodligen har somnat i duschen med rumpan på avloppet. Vi har blivit evakuerade och det håller på att saneras hemma, så vi har inte bott hemma sedan april och jag vet inte när vi kommer tillbaka. Det har gått smidigt men det har varit en katastrof. Försäkringsbolaget fixade en tillfällig lägenhet. Men vi har också haft landet, vilket har varit tur.

...kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Med min fru kommer det alltid vara fem.

...framtidsplanerna Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Så länge det inte bryter ut mer covid har jag alltid planer. Just nu är det full fokus på att få tillbaka AG och Rolfs kök på fötter. Mitt deliföretag har gått väldigt bra, även om det är en växande verksamhet. Sedan har jag en grill som jag är delägare i som också gått bra under covid. Vi öppnar ställen och tar marknad med Jureskogs. Framtiden ska man alltid tro på. Bakom molnen är alltid himlen blå, det är så man måste tänka. Man måste vara positiv.

Fler kändisar sätter plus på livet här.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE