Peter Haber: Beck blir rådgivare

Avslöjar detaljer om kommande filmen i podd

1 av 2
NÖJE

Martin Beck vill gå i pension.

Men enligt Peter Haber, som nu avslöjar detaljer om den kommande filmen, ska ett samtal från Säpo få in karaktären på en annan bana.

– Han går tillbaka som slags rådgivande person, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

I slutet av januari rapporterade Nöjesbladet om att det kommer fyra nya Beckfilmer. Skådespelaren Peter Haber, som givit liv åt den mycket omtyckta karaktären, polisen Martin Beck, avslöjar nu detaljer om den kommande filmen.

Den nya filmen, som började spelas in i februari, tar vid efter det att Beck funderat på att säga upp sig.

– Den här filmen som vi ska börja med, där är han på ett spa med sin dotter. Alltså ledig. Lite vinprovning, lite promenader och lite härligt. Så ringer telefonen. Och då är det Säpo som ringer. Och Inger säger ’pappa du har slutat’, säger Peter Haber i podden ”Nemo möter en vän”.

”Kommer inte dela ut order”

Enligt Haber kommer Martin Beck att gå tillbaka, men inte ikläda sig rollen som den polis han varit under alla år.

– Han går ändå tillbaka. Men han går inte riktigt tillbaka. Han går tillbaka som slags rådgivande person. Sen ska jag inte avslöja så mycket mer. Men han kommer inte att hamna i den position som han befunnit sig i tidigare. Det vill säga att leda en polisiär grupp. Dela ut order. Han kommer att vara, i det här fallet, lite med ett ben med. Och ändå inte riktigt.

De nya filmerna väntas ha premiär 2018. Först i C More och sedan i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM