Doris Day fyller 95 – två år tidigare än vad hon räknat med

”Det är bra att äntligen vet hur gammal jag faktiskt är”

1 av 2 | Foto: INFPHOTO
Doris Day.
NÖJE

Grattis Doris Day på 93.... ursäkta, 95-årsdagen!

Till allas förvåning, henne själv inkluderad, visar det sig att hon är två år äldre än vad man tidigare trott.

– Det är bra att äntligen vet hur gammal jag faktiskt är, säger Doris Day.

Doris Day fick en riktig födelsedagsöverraskning då hon plötsligt tjänade in två extra år på jorden. Hon trodde att hon dagen till ära fyllde 93 år, men i själva verket är hon en nybliven 95-åring, rapporterar The Guardian.

"Jag har alltid sagt att ålder är bara en siffra och jag har aldrig ägnat mycket uppmärksamhet åt födelsedagar, men det är bra att äntligen veta hur gammal jag faktiskt är!", sa Doris Day i ett uttalande under söndagen.

Den 3:e april 1922 är hon född, visar en kopia av födelsebeviset som Associated Press har fått från ”Ohio Office of Vital Statistics”.

– Det har länge varit spekulationer och rykten om Doris ålder och vi får den här frågan ofta, och det ser ut som att vi äntligen har svaret, sa Days talesperson Charley Cullen Walters.

Åldern förväxlades vid en provspelning

Han förklarar åldersförväxlingen med att ”Pillow talk”-stjärnan Doris Day som väldigt ung fick sin ålder felskriven i ett formulär under en provspelning, och att födelseåret 1924 sedan har hängt kvar under alla dessa år.

Doris Day, eller Doris Mary Kappelhoff, som hon egentligen heter enligt födelsecertifikatet, är nära vän med skådespelerskan Betty White. Nu har de båda damerna fyllt 95 år med bara ett par månaders mellanrum, eftersom White är född i januari 1922. De båda har länge skämtat om att White har varit två år äldre, berättade talespersonen.

– Nu vet vi att det i själva verket bara ett par månader mellan dem, och det visar sig vara ett ännu mer spännande landmärke än vi trodde, säger Charley Cullen Walters.

ARTIKELN HANDLAR OM

Doris Day