Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl pratar ut om döda pappan

Av: 

Agnes Aronsson

NÖJE

Lisa Ekdahl förlorade sin pappa för sju år sedan – nu berättar hon om känslorna efter hans bortgång.

– Det var en väldigt stark tid för oss, säger hon i ”Framgångspodden”.

Under hösten fick vi se Lisa Ekdahl, 45, tolka låtar i ”Så mycket bättre” i TV4, och i förra veckan släpptes hennes första skiva på 11 år, ”När alla vägar leder hem”.

I ”Framgångspodden” berättar hon om uppväxten och vårturnén. Men också om sin pappa – som 2010 dog i cancer.

– Det som var bra i det sorgliga var att jag förstod att han skulle dö och han förstod själv att han skulle dö, så vi hann förbereda oss. Vi avslutade i kontakt, och det är jag tacksam för. Det var en väldigt stark tid för oss, säger hon i ”Framgångspodden”.

Lisa Ekdahl beskriver sin pappa som en stark person som hon aldrig fick se bli gammal. Pappan fick möjlighet att gå bort i sitt hem, som han önskade, och sångerskan berättar hur familjen var samlad runt honom under hans sista tid.

– Det var otroligt sorgligt. Ibland tänker jag att det var för tidigt. När det kom folk med rullator, som hade vuxna barn bredvid som hjälpte till, då kunde jag bli avundsjuk att de fick se sina föräldrar åldras på det sättet. Men det släppte sen förstås och det kom en acceptans att han är borta, säger Lisa Ekdahl.

”Onaturligt att inte vara i kontakt med döden”

I podden får hon frågan hur hennes pappa tänkte kring att han skulle dö.

– Jag tror säkert att han var rädd, men han var en mycket rationell person. Min pappa var forskare och han förstod att han hade ett halvår till ett år kvar. Han ville väldigt gärna leva vidare men han var i acceptans. Han pratade om att han skulle dö och ville fixa med grejer innan, så han gjorde det. Starkt gjort, säger hon.

Lisa Ekdahl tycker att det är onaturligt att inte alls vara i kontakt med döden, så som det kan vara i vårt samhälle, och försöker av den anledningen tänka på döden ibland.

– Jag är inte utpräglat rädd för döden. Det är ändå ett faktum att det kommer. Det är många vuxna som aldrig har sett en död person, säger hon i podden.

I dag spelar Lisa Ekdahl sitt första gig på sin Skandinavien-turné som pågår fram till mitten på april.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Så mycket tjänar ”Så mycket bättre”-artisterna
Publisert:

LÄS VIDARE

Claes Elfsberg om sorgen efter dottern: ”Det lättar inte”

ÄMNEN I ARTIKELN

Lisa Ekdahl

Cancer

Så mycket bättre