Minnesstund för Reynolds och Fisher livesänds

1 av 2 | Foto: Chris Pizzello / AP SCANPIX SWEDEN
Carrie Fisher och Debbie Reynolds, mor och dotter, dog med två dagars mellanrum.
NÖJE

Den publika minnesstunden för de bortgångna skådespelarna Carrie Fisher och Debbie Reynolds inleds med robotbesök, hyllningstal och filmklipp.

Skådespelarna Debbie Reynolds och Carrie Fisher var mor och dotter och avled inom loppet av två dagar i december förra året. Under lördagseftermiddagen lokal tid hålls en minnesstund för allmänheten för de båda skådespelarna, som även sändes live på Debbie Reynolds hemsida.

"Kallar det show"

Minnesstunden, eller showen, inleddes med militärer som marscherade längs mittgången med en amerikansk flagga.

– Jag kallar det show och inte minnesstund, för mamma gillade inte minnesstunder och begravningar. Hon gillade show och fest, sade Todd Fisher, bror till Carrie Fisher och son till Debbie Reynolds.

När Debbie Reynolds fick reda på att hennes dotter hade gått bort vill hon ändra sina planer, sade Todd Fisher från scenen.

– När Carrie lämnade oss talade jag och mamma och hon ville ändra sina begravningsplaner. "Jag vill begravas med Carrie", sade hon. Jag visste inte att hon skulle lämna oss redan dagen därpå, det var som om hon bad om tillåtelse att vara med Carrie.

Robotbesök

Efter broderns inledande tal visades såväl hemmavideoklipp som filmklipp av Carrie Fisher för publiken till tonerna av John Williams, som skrivit den berömda musiken till "Star Wars". Roboten R2D2 från rymdfilmerna gjorde även ett litet besök på scen.

Debbie Reynolds hedrades med en kortare dokumentärfilm om skådespelaren som spelade i en lång rad filmer och musikaler, bland annat "Singing in the rain" och bidrag till många välgörenhetsorganisationer.

Minnesstunden hålls på samma kyrkogård där mor och dotter ligger begravda. Antalet platser till ceremonin är begränsade till 1 200 stycken, men det finns även storbildsskärmar utanför lokalen.

James Blunt, nära vän till Carrie Fisher har skrivit en hyllningslåt för ceremonin.

ARTIKELN HANDLAR OM