Blågul hejarklack vinkade av Cornelia Jakobs

Av:  Björn Berglund/TT

När Cornelia Jakobs lämnade hotellet i Turin möttes hon av en blågul hejarklack, som sjöng och peppade henne innan hon klev på en buss till arenan.

Det var ett 70-tal fans och medlemmar i Melodifestivalklubben som hade samlats. På gatan utanför hotellet lyckades de överrösta italienska polissirener och gnisslande spårvagnar när de stämde upp i det svenska bidraget ”Hold me closer”.

– Det lät så fint, tack snälla. Jag är så glad att ni är här, sade en rörd Cornelia Jakobs när hon kom ut.

”Vinner hela skiten”

Många av dem på plats har följt Sveriges representant i Eurovision flera gånger. För Malmöbon Karoline Öjbro, som har en Pippi Långstrump-peruk på huvudet, blir det här tolfte gången.

– Jag hade stått här även om det hade varit Anders Bagge. Jag supportar alla svenska vinnare, säger hon.

Men Cornelia Jakobs har varit hennes favorit hela vägen sedan Melodifestivalens första deltävling, berättar hon.

– Jag tror att hon vinner hela skiten. Det blir i alla fall topp tre. Hon har känslan och feelingen och hon förmedlar verkligen någonting, säger hon.

Åkt från Israel

Det är inte bara svenska fans som har samlats. Chacha Asido och Tal Dahan har åkt från Israel för att följa sin svenska idol. Efter att de fått en kram av Jakobs har de svårt att få fram orden.

– Jag sade till henne att vi är stora fans och att och att hon är underbar och att hon har en så fantastisk låt och att hon borde vinna Eurovision, säger Asido.

– Hon är fantastisk, säger Tal Dahan med gråten i halsen.

Publisert: