Per Gessle och Uno Svenningsson släpper musik ihop

Oväntade samarbetet

Per Gessle och Uno Svenningsson släpper musik ihop.
Per Gessle och Uno Svenningsson släpper musik ihop.

Popveteranerna gör en låt tillsammans.

På fredag släpper Per Gessle och Uno Svenningsson duetten ”Bara få höra din röst”.

– Våra röster är så olika men passar på något konstigt sätt ruskigt bra ihop, säger Gessle i ett pressmeddelande.

Rykten har cirkulerat de senaste veckorna efter att bilder på Per Gessle, 63, ihop med Uno Svenningsson, 62, har spridits i sociala medier. Och nu står det alltså klart att de båda popveteranerna släpper musik tillsammans.

Singeln ”Bara på höra din röst” släpps på fredag.

– Att skriva låtar ihop med andra är ju ett litet hantverk och äventyr i sig och att då få skriva med Per, bäste låtsnickaren, är ju fantastiskt. Det har varit lättsamt och väldigt kul. Två killar från landet som gillar musik, kan ju inte bli bättre! Har alltid gillat Pers röst och att våra röster då sitter så bra ihop är grymt häftigt, säger Uno Svenningsson i ett pressmeddelande.

Låten skrev de tillsammans i somras och den har också producerats av Uno Svenningssons son Mark Bihili.

– Uno och jag har sprungit på varandra i många år. Inte minst nere i Tylösand på sommaren. Vi har länge pratat om att skriva något ihop och ”Bara få höra din röst” poppade upp en sommardag ur tomma intet. Precis så som de bästa låtarna föds. Det är otroligt kul att jobba med Uno, våra röster är så olika men passar på något konstigt sätt ruskigt bra ihop, säger Per Gessle, i pressmeddelandet.

Uno Svenningsson slog igenom som frontman i bandet Freda’ på 80-talet och hade bland annat stora framgångar med ”Vindarna och ”I en annan del av världen”. Som soloartist sedan 90-talet har han haft hits som ”Under ytan” och ”Vågorna” och 2017 var han en av artisterna som medverkade i TV4:s ”Så mycket bättre”.

Per Gessle kan stoltsera med en över 40 år lång karriär och framgångar såväl som soloartist och som motorn i både Gyllene Tider och Roxette, som haft mängder med världshits och turnérat globalt.

Publisert:

LÄS VIDARE