Sean Beans uttalande om sexscener får kritik

Kollegans ord: ”Vakna”

Sean Bean är skeptisk mot intimitetskoordinatorer.
Sean Bean är skeptisk mot intimitetskoordinatorer.

Sean Bean är skeptisk mot intimitetskoordinatorer.

Han tycker att de ”förstör spontaniteten” i en sexscen.

Nu ryter hans skådespelarkollegor ifrån.

Skådespelaren Sean Bean, 63, tycker inte att sexscener ska spelas in under övervakning av en intimitetscoach.

”Jag tror att det naturliga sättet som älskare beter sig skulle förstöras av någon som tar det till en teknisk utövning”, säger han i en intervju med brittiska The Times.

Nu kritiseras stjärnan, som är känd för sina roller i ”Game of Thrones” och ”Sagan om ringen”, för sitt uttalande.

Sean Bean är bland annat känd för sin roll i ”Game of Thrones”
Sean Bean är bland annat känd för sin roll i ”Game of Thrones”

”Spontanitet i intima scener kan vara osäkert”

Intimitetskoordinatorer, som blivit allt vanligare på filminspelningar efter #metoo, finns till för att säkerställa skådespelarnas trygghet när de spelar in obekväma scener.

Men Sean Bean förespråkar spontanitet och säger att det snarare skulle vara hämmande om någon säger till honom var han ska placera sina händer.

Hans 21-åriga skådespelarkollega, Rachel Zegler, håller inte med.

”Spontanitet i intima scener kan vara osäkert. Vakna”, skriver hon på Twitter som ett direkt svar till Sean Beans uttalande.

I tweeten förklarar hon att intimitetskoordinatorer skapar en miljö av säkerhet för skådespelare och att hon själv är oerhört tacksam för den som var med på inspelningen av ”West Side Story”, som blev hennes stora genombrott.

Påstår att kollegan ”var redo för vad som helst”

En annan som riktar kritik mot Sean Beans uttalande är Lena Hall, 42, som själv spelat mot honom i TV-serien ”Snowpiercer”.

”Jag känner att intimitetskoordinatorer är ett välkommet tillskott på inspelningar och tror att de också kan hjälpa till med traumat som upplevts i andra scener. Ibland behöver du dem ibland inte men varje enskild person och scen och upplevelse är olika”, skriver hon i en Twittertråd.

I intervjun med The Times nämner Sean Bean inspelningen av ”Snowpiercer” och påstår att Lena Hall har en musikalisk kabarébakgrund och därför ”var redo för vad som helst”. Även detta väljer hon att svara på.

”Bara för att jag är på teater (inte kabaré, men jag framför dem då och då) betyder det inte att jag är redo för allting”, skriver hon och tillägger:

”Om jag känner mig bekväm med min scenpartner och med andra i rummet behöver jag ingen intimitetskoordinator. MEN om det finns någon del av mig som känner sig konstig, äcklad, överexponerad osv... Så kommer jag antingen att utmana scenens nödvändighet eller så vill jag ha en IC.”

Samtidigt är Lena Hall tydlig med att hon aldrig kände sig obekväm under inspelningarna tillsammans med Sean Bean.

”Sean är en fantastisk skådespelare och fick mig att känna mig inte bara bekväm utan också som att jag hade en sann skådespelarpartner i dessa bisarra scener. Det var vi mot världen och vi skulle berätta den historien.”

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN