Oldsberg tvingas ställa in Bingolotto

”Jag kommer inte ut ur lägenheten”

Ingvar Oldsberg.
Ingvar Oldsberg.

Den 23 oktober firar ”Bingolotto” 30 år med en stor jubileumssändning.

Nu kan Aftonbladet avslöja att Ingvar Oldsberg tvingas ställa in sin medverkan på grund av alla svåra smärtor.

– Jag kommer inte ut ur lägenheten.

Snart firar ”Bingolotto” 30 år och tidigare i veckan stod det klart att jubileumsprogrammet, som i vanlig ordning leds av Lotta Engberg och Stefan Odelberg, gästas av tidigare programledare som Leif ”Loket” Olsson, Lasse Kronér, Rickard Olsson, Marie Serneholt och Ingvar Oldsberg.

Men nu kan Aftonbladet avslöja att 76-årige Ingvar Oldsberg har hoppat av den kommande sändningen – och det på grund av de hälsoproblem han dragits med i flera år och som bara har blivit värre.

Oldsberg: ”Känns tråkigt”

Han har länge haft problem med ryggen, höfterna och knäna och har näppeligen kunnat ta sig ut från bostaden i centrala Göteborg. De svåra smärtorna har med andra ord begränsat tv-legendarens vardag kraftigt.

– Jag har gått på kryckor i ungefär en och en halv månad och är bara inomhus. Därför kan jag inte vara med i ”Bingolotto”, det går inte. Men det är klart att det känns tråkigt, men jag är inte bitter och önskar dem lycka till. Idrottsrörelsen betyder så mycket för mig. Eventuellt kanske de filmar någonting här hemma, jag kommer ju inte ut ur lägenheten.

Hur mår du idag?

– Jag har artros i båda knäna och i höfterna och sedan är det också det här med ryggen. Men jag måste byta ut båda knälederna och höfterna, det är i alla fall vad man har sagt. Det blir fyra olika operationer och det tar väl sin tid. Men man får väl börja med en grej och jobba sig igenom det och sedan blir det rehabilitering. Det blir höger höft till att börja med och så får vi se om det blir bättre.  

–  När det kommer till ryggen är de ju rädda att diskbråcken och alla nerver kan leda till förlamningar. Nervositeten för att det ska hända något när de går in kanske gör att de är lite avvaktande.

Lotta Engberg och Ingvar Oldsberg.
Lotta Engberg och Ingvar Oldsberg.

Har ramlat i hemmet

Trots alla smärtor försöker han dagligen röra på sig i den mån det går.

– Jag tränar på här hemma med både styrka och kondition för cirkulationens skull. Det blir 2-3 kilometer på cykeln varje dag eftersom jag inte kommer ut.

Aftonbladet har tidigare berättat att Ingvar Oldsberg ramlat i hemmet, vilket bland annat ledde till en fraktur på axeln.

– Jag har säkert ramlat sex eller sju gånger. Det ligger i sakens natur, tar du inte emot och du inte har någon kraft… Då blir det konsekvenser. Jag har varit på flera operationer. Vänstra skuldran fick de operera, men det gick inte att göra något åt det. Det är vänstra skuldran och båda händerna, det var något ledband som gick samt ett kotben som åkte ner när jag tog emot.

Tidigare berättade du att läkarna inte vågade operera dig på grund av din pacemaker?

– Nu vågar de nog ändå göra det, vilket är bra. Mina värden är också bra nu. Det ska nog fungera. Men det värsta är ju att det här har tagit så lång tid. Det har hållit på nu i kanske tre år. Det borde ju ha varit löst för länge sedan.

Publisert:

LÄS VIDARE