Publicerad:

Nikki Aminis kritik mot Tusse inför finalen

”Det blir inte lättare sen...”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:

Freddie Liljegren och Tusse Chiza är är klara för finalen i ”Idol”.

Jurymedlemmen Nikki Amini är dock inte imponerad av Tusses framträdande i semifinalen.

– Blir man så här uppenbart tagen av den konkurrens och stress som blir påtaglig, hur ska han då klara av finalen? säger hon.

Efter semifinalen i ”Idol” stod det klart att finalisterna blev Freddie Liljegren och Tusse Chiza. Duon kommer få uppträda i Globen på fredag, men jurymedlemmen Nikki Amini, 35, tycker att Dao di Ponziano borde haft en av de två platserna.

– Jättetråkigt, jag tycker att Dao förtjänar en plats i finalen, helt klart. Jag vet liksom inte vad mer man ska göra. Det var så jämnt och Dao och Freddie var bäst i kväll, säger hon.

Kritiken mot Tusse

Tusse hade lite problem med texterna under kvällen. Han har varit en storfavorit genom hela säsongen, men Nikki riktar kritik mot honom efter hans insats i semifinalen.

– Tusse var uppenbart tagen av stress och press, vilket märktes. Han har haft bättre fredagar. Jag har sagt det tidigare, när det är en sån här jämn nivå ska den som gör bäst ifrån sig gå vidare. Jag tror tyvärr att när man har kommit så pass långt in i tävlingen har tittarna favoriter. Då kanske man frångår det. Men Dao förtjänar en plats, säger hon och fortsätter:

– Det blir inte lättare sen. Blir man så här uppenbart tagen av den konkurrens och stress som blir påtaglig, hur ska han då klara av finalen?

1 av 2 | Foto: Ola Axman
Dao kramar Tusse Chiza och Freddie Liljegren.

”Det här är fantastiskt”

När Aftonbladet träffar de nyblivna finalisterna är de uppe i varv och kan knappt få fram orden.

– Det här är fantastiskt och jag bara what? Jag ska sjunga i Globen. Det här är ett alternativt universum, det ska inte hända, säger Tusse.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag fuckade upp på alla tre låtarna. Det var katastrof textmässigt. Men jag försökte rädda upp det med uttrycket och att leva mig in i det på olika sätt. Jag var så inne i låtarna, sedan var det tre olika låtar, så man måste tänka annorlunda när man gör dem. Då glömmer man ofta texterna, säger han.

”Jag blev chockad”

Freddie Liljegren trodde inte att han skulle gå till final och är förvånad.

– Jag blev chockad. Jag trodde Tusse och Dao skulle gå vidare. De har blivit jättepopulära bland kidsen. De har varit favoriter länge och jag har hängt löst flera gånger, säger han och fortsätter:

– Det är så sjukt, man fattar det inte.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN