TV4 krävs på 200 000 efter reklamavbrott

Avbröt Jonas Gardells föreställning

Gardell i ”Queen of fucking everything”.
Gardell i ”Queen of fucking everything”.

TV4 avbröt Jonas Gardells inspelade scenshow och två storfilmer för reklam.

Nu krävs de på 200 000 kronor.

Granskningsnämnden för radio och tv fäller TV4 för olämpliga reklamavbrott under tre sändningar.

Det handlar om avbrott i filmerna ”The hateful eight” och ”Livet efter dig” samt Jonas Gardells scenshow ”Queen of fucking everything”.

Nu ansöker Granskningsnämnden hos förvaltningsrätten om att kanalen ska betala totalt 200 000 kronor. 50 000 vardera för avbrottet i ”The hateful eight” och Gardells föreställning och 100 000 kronor för pausen i ”Livet efter dig”. Filmerna och föreställningen visades på TV4 mellan november i fjol och januari i år.

Nämnden: Visar på nonchalans

Enligt Granskningsnämnden visar överträdelserna på en ”tydlig nonchalans” från TV4, som ”vid ett stort antal tillfällen under de senaste åren överträtt bestämmelsen om inplacering av annonsavbrott”.

Enligt radio- och tv-lagen får tv-program och filmer bara avbrytas för reklam om avbrottet, ”med hänsyn till naturliga pauser i programmet och programmets längd och karaktär, inte påverkar programmets integritet och värde eller kränker rättighetshavarnas rättigheter”.

TV4.
TV4.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE