Kasabian-sångaren Tom Meighan dömd för misshandel av sambo

Avslöjades av övervakningsfilm – bröt ihop tårar i rätten

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:
Tom Meighan.
Foto: AP
Tom Meighan.

Kasabian-sångaren Tom Meighan döms för att ha misshandlat sin ex-sambo.

Hans straff blir 200 timmars samhällstjänst.

– Du slog henne vid flera tillfällen och satte händerna runt hennes hals, sa åklagaren Watson i rättsalen när domen föll.

Tidigare Kasabian-sångaren Tom Meighan, 39, hoppade plötsligt av bandet igår. I dag dömdes han till 200 timmars samhällstjänst efter att han erkänt attacken på sin ex-sambo, rapporterar The Guardian.

Det var i april tidigare i år som sångarens ex-sambo blev slagen i ansiktet och inknuffad i en hamsterbur. Meighan ska även hotat med att slå henne med en träpall.

Tom Meighan ska först ha nekat.

Överbevakningsfilmer visar attacken

Men övervakningsmaterial från parets gemensamma hem visar hur han slår henne, tar tag i hennes anklar och släpar ut henne i trädgården.

När materialet visades i rättssalen ska sångaren ha brutit ihop och börjat gråta. Och sedan erkänt.

Foto: AP
Brittiska bandet Kasabian 2015.

Åklagaren Nick Watson menar att han hade kunnat döma honom till fängelse. Men eftersom ex-sambon inte har polisanmält händelsen och inte verkar vilja stödja åtalet blir det svårt, enligt The Sun.

Det var ett vittne som hörde kvinnan skrika ”släpp mig” upprepade gånger den kvällen som larmade polisen.

– Naturligtvis betyder inte det att jag hanterar detta ärende som mindre allvarligt. Du slog henne vid flera tillfällen och satte händerna runt hennes hals, sa Watson i rättsalen när domen föll.

I går kom den plötsliga nyheten om att sångaren hade hoppat av bandet Kasabian.

”Tom har brottats med personliga problem som har påverkat hans uppförande en längre tid och nu vill han fokusera på att komma till rätta igen”, skrev bandet i ett uttalande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN