Robert Axelrod, 70, dog under lördagen

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Robert ”Bob” Axelrod, 70, dog under lördagen.

Röstskådespelaren är känd för att ha gjort rösten till över 150 olika karaktärer genom åren, bland annat superkskurken Lord Zedd i filmen Mighty Mophins Power Ranger, från 1996, skriver TMZ.

Robert Axelrod är framförallt känd för fans till superhjältarna Power Rangers, där han gjorde rösten till superskurken Lord Zedd, kejsaren av ondska.

Men han var inte bara känd för sin prestation som Lord Zedd. Under åren har han gjort rösten till drygt 150 karaktärer i olika tv-serier, bland annat ”Spindelmannen, den animerade serien”, ”Digimon” och ”Samurai pizza cats”, där han även skrev över 50 avsnitt. Innan skådespeleriet tog över var han sångare och gitarrist inom musikgenren folkrock, skriver TMZ.

Han föddes och växte upp i New York och som barn medverkade han i flera reklamfilmer. I mitten av 90-talet medverkade han i Michael Jacksons musikvideo till låten ”Stranger in Moscow”.

– Det är med ett tungt hjärta som vi meddelar att Robert ”Bob” Axelrod dog under lördagen i Los Angeles. Robert gillade att träffa sina fans och inspirera dem att följa sina drömmar, skrev hans agent på Twitter.

Robert Axelrod
Foto: WIKIMEDIA COMMON
Robert Axelrod
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN