Programledarna hoppar av ”Big brother”

Sami Jakobsson.
Sami Jakobsson.

Programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson har valt att hoppa av "Big brother". 

Detta efter att de fått reda på Sami Jakobssons bakgrund med högerextremism och tidigare tatueringar med nazisymboler. 

– Det är deras beslut och vi respekterar det, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4. 

Adrian Boberg och Helle Schunnesson har beslutat sig för att hoppa av som programledare i ”Big brother” 2020. 

Beslutet är taget efter att de fått reda på Sami Jakobssons tidigare kopplingar till högerextremism och tatueringar med nazisymboler. 

– Det är deras beslut och vi respekterar det. Malin Stenbäck är vår programledare och kommer att fortsätta att ha gäster under säsongen, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, och fortsätter: 

– Sami var en offentlig person innan BB och han har berättat om sin bakgrund tidigare i intervjuer och tv-produktioner. I samtal med oss har han tagit avstånd från sin bakgrund. Det har han också berättat om i programmet. Det var grunden för vårt beslut att han skulle få medverka.

I måndagens ”Big brother” kommer i stället Edvin Törnblom att medverka i panelen. Framöver kommer det att vara olika gäster under veckofinalerna. Moa Wallin medverkar varje vecka.

”Helt oacceptabelt”

Helle Schunnesson skriver om beslutet på Instagram: 

”Har bestämt mig för att inte fortsätta jobba med Big brother. Den information som har framkommit om en av deltagarna och hans förflutna var inget jag fick reda på innan jag tackade ja till uppdraget, och inget jag står bakom eller vill förknippas med överhuvudtaget", skriver hon och fortsätter: 

”Antisemitism och rasism är för mig helt oacceptabelt och av den anledningen har jag valt att inte längre medverka". 

”Inte informerad”

Även Adrian Boberg har skrivit om beslutet att lämna rollen som programledare: 

”Jag blev inte informerad om en av deltagarnas bakgrund förrän jag själv läste det i pressen. Sen det blev publikt har också nya uppgifter om deltagaren framkommit och jag tycker inte att produktionen har tagit sitt ansvar", skriver han på Instagram. 

Han skriver vidare att han inte står för beslutet att behålla deltagaren i programmet och att han därför valt att hoppa av produktionen. 

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

”Big brother Inifrån” är ett samarbete mellan Aftonbladet och Meter/TV4, läs mer om det här.

Programledaren Adrian Boberg.
Programledaren Adrian Boberg.
Programledaren Helle Schunnesson.
Programledaren Helle Schunnesson.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN