Publicerad:
Uppdaterad:

Micke Leijnegards dröm: Björn Borg och Börje Salming

Carolina Klüft har varit svårast att övertyga hittills – av de som ställt upp i ”Mästarnas mästare”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

PORTO HELI. Micke Leijnegard jobbar hårt för att få sportprofilerna att ställa upp i ”Mästarnas mästare”.

Carolina Klüft har varit svårast att övertala – men bara en har han slutat drömma om:

– Björn Borg har jag gett upp, det smärtar att säga det, men då vet du det Björn, säger SVT-profilen.

För Josefine Öqvist var det självklart att ställa upp när hon fick frågan. Inte heller Susanna Kallur, Ida Ingemarsdotter eller Michel Tornéus behövde tänka länge när SVT frågade om de ville vara med och tävla i ”Mästarnas mästare”.

Micke Leijnegard drömmer att få med Björn Borg och Börje Salming i ”Mästarnas mästare”
Foto: LOTTE FERNVALL
Micke Leijnegard drömmer att få med Björn Borg och Börje Salming i ”Mästarnas mästare”

Men programledaren Micke Leijnegard, 55, som jobbar hårt för att övertyga sportprofilerna berättar att det var betydligt svårare att övertyga Carolina Klüft att ställa upp, innan hon var med och tävlade i förra årets säsong.

– Jag frågade henne nog lite för tidigt, så hon var väldigt färdig med att tävla. Det är ju väldigt speciellt när man är elitidrottare, man går in med allt man har. Carro var bara ”Nä!” Hon sa det: ”Aldrig att jag kommer tävla igen, aldrig dra på mig trikåer”. Men så jobbade vi ihop i ”Duellen” och pratade ut om det ganska länge och då förstod jag henne bättre och sen ställde hon upp.

Foto: LOTTE FERNVALL
Micke Leijnegard i Porto Heli under inspelningen av ”Mästarnas mästare”

”Känns som det är kört”

Hur många har du som du fortfarande jobbar på att försöka övertyga?

– Björn Borg har jag gett upp, det smärtar att säga det, men då vet du det Björn, jag har i alla fall gett upp. Det känns som att det är kört, jag måste tyvärr erkänna det, säger han och skrattar.

Och Leijnegard nämner även en annan sportlegendar som han nästan gett upp hoppet på att kunna övertyga.

– Börje Salming jobbar jag hårt på. Han är också rädd för tävlingskillen i sig.

Därför tvekar Börje Salming

Leijnegard nämner säsongen av ”Mästarnas mästare” 2012 som anledningen till att Salming tvekar. Då slutade en nattduell med att Jörgen Jönsson och Anders Järryd skallade varandra.

– De slog pannorna ihop, det var inte meningen men båda blev ju tokiga i stunden. Börje hade tänkt vara med men det där gjorde att han började tänka: ”Det där var ju jag som hockeyspelare”, säger Leijnegard.

– Han var ju liksom ingen good guy, och han är rädd för sig själv som tävlingsmänniska, erkände han helt ärligt. Det borde han säga och inte jag, men det har han sagt till mig och jag förstår och respekterar det, samtidigt som jag tycker att det vore roligt att få med honom.

Finns det fler som du fortsätter att jobba på i flera år, men som du inte vill säga vilka de är?

– Ja, det har jag. Anledningen till att jag berättar om Börje är väl för att jag har gett upp om honom också, så du förstod det. Men visst finns det några.

”Mästarnas mästare” sänds i SVT1 söndagar 20.00.

Nöjesbladets fotograf Lotte Fernvall och reporter Torbjörn Ek på plats i grekiska Porto Heli under inspelningen av ”Mästarnas mästare” inför säsongen 2020.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: