Julia, 23, spelar dotter till Hedda, 31, i ”Vår tid är nu”

Julia är stjärnan i nya säsongen: ”Ser jämngamla ut”

Två nära vänner – eller mor och dotter?

När Julia Heveus, 23, dyker upp i ”Vår tid är nu” och spelar Hedda Stiernstedts, 31, dotter finns det risk att tittarna reagerar.

– Alltså, jag har sett bilder på oss där vi ser typ jämngamla ut, så är det ju, säger Stiernstedt.

Det är svårt att ta in när man träffar dem ihop. Hedda Stiernstedt, 31, spelar mamma till Julia Heveus, 23, i den nya säsongen av ”Vår tid är nu”. Under SVT:s pressträff inför premiären ser de mer ut som två jämnåriga kompisar.

– Alltså, jag har sett bilder på oss där vi ser typ jämngamla ut, så är det ju. Men man får hoppas att man kan haka i karaktärerna och berättelsen ändå, säger Hedda Stiernstedt.

– Produktionen bestämmer i det här universumet och nu har de bestämt att jag är förälder till den här tjejen som är ganska nära mig i ålder egentligen.

”Spelat mot fem Christinor”

I det allra första avsnittet av SVT:s succéserie ”Vår tid är nu” var huvudkaraktärerna Nina och Kalle (spelad av Charlie Gustafsson, 27, reds anm), 19–20 år gamla. I den tredje säsongen har de åldrats 25 år. Samtidigt har det bara förflutit tre år mellan inspelningarna. De flesta skådespelare är kvar, men just Ninas dotter Christina har behövt bytas ut för att åldras i takt med karaktären.

– Jag är inne på Christina nummer fem nu, jag har spelat mamma till en 2-åring, en 5-åring, en 7-åring, en 13-åring och nu en 23-åring. Jag hoppas att folk förstår att Nina inte kan förhålla sig till Christina som en vanlig förälder. En vanlig förälder är väldigt hemtam kring sina barn och tolkar man det fel så kan man tolka det som att jag är obekväm med att spela att jag har en tonårsdotter. Men nej, det är Nina som är obekväm. Hon har ingen aning om hur man ska vara förälder. Hon har varit helt frånvarande under Christinas uppväxt och försöker nu kompensera det genom att vara hennes kompis och skämma bort henne. Det är en relation helt baserad på skuld och skam, säger Hedda Stiernstedt.

Hoppas tittarna accepterar

För Julia Hevenius gällde det också att spela ännu lite yngre.

– Vi jobbade väldigt mycket med energi. För någonstans måste jag gå in och tänka att nu är Hedda min mamma och skådespela det. Men också att ta ner Christina i åldern. Hon är lite av en försenad tonåring kan man tänka. Hon är hoppig och sprallig och liksom utåt och social, medan Hedda fick ta ner det.

Tror du att tittarna kommer ha svårt att köpa att ni är mamma dotter?

– Jag hoppas inte det, eftersom de inte använt jättemycket ålderssmink. Någonstans måste man också tänka att man ser lite mellan fingrarna. Man vet redan från början att Nina har en dotter som heter Christina och hela konceptet går ju ut på att man i säsongerna tar stora kliv i tiden. Förhoppningsvis accepterar man det, säger hon.

”Vår tid är nu” har säsongspremiär måndag 28 oktober 20:00 på SVT1.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I femte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” diskuterar Linn och Bea säsongens stora cliffhanger och avslöjar nakenbilden som chockar Instagram.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE