TV4 lägger ner ”Biggest Loser VIP”

Uppgifter: Svårt att få kändisar att ställa upp bakom beslutet

TV4 lägger ner ”Biggest Loser VIP”.

En av anledningarna ska vara svårigheter att få kändisar att ställa upp och att flera har tagit illa vid sig när de fått frågan.  

”Just nu finns inga planer på en ny säsong”, skriver TV4:s presschef Lina Berggrén i ett sms till Nöjesbladet.

Det var två år sedan som Sverige som första land i världen lanserade en kändisversion av det populära tv-programmet ”Biggest Loser”. Hösten 2017 stod Anna Book som vinnare i första säsongen av ”Biggest Loser VIP” efter att ha gått ned 22,7 kilo.

Förra året var det författaren och debattören Erik Hörstadius som gick segrande ur striden efter att ha slagit Alexandra Zazzi på mållinjen.

Men den som väntar på höstens säsong av ”Biggest Loser VIP” får lång näsa av TV4. Enligt uppgifter till Nöjesbladet väljer kanalen att lägga programmet på is som till viss del ska bero på kändisarnas ilska över att bli tillfrågade om att medverka.

– Det är många som blir sura och förolämpade när de ringer så kanalen har bestämt sig för att det inte gick att göra, säger Nöjesbladets källa.

När Nöjesbladet når Lina Berggrén, som är presschef på TV4, bekräftar hon att det inte blir någon ny säsong.

”Biggest Loser VIP” har varit mycket uppskattat av våra tittare men just nu finns inga planer på en ny säsong”, skriver hon i ett sms.

”Världens största förolämpning”

På frågan om det beror på svårigheter att få ihop bra deltagare svarar Lina Berggrén:

”Det är utmanande att hitta rätt mix av deltagare så det var en av flera faktorer som gjorde att vi valde att pausa programmet”.

Enligt våra uppgifter har flera personer tagit illa vid sig när de fått frågan om att medverka i ”Biggest Loser VIP”?

”Det är inget som vi har kännedom om, däremot vet vi att flera som deltagit är glada för sin medverkan”.

Erik Hörstadius som vann förra säsongen berättar om hur det gick till när han blev tillfrågad.  

– Hon som ringde mig lät otroligt strykrädd. Ungefär som att ”nu kommer jag med världens största förolämpning”.

Det tror vi möjligtvis många kanske tar det som?

– Så tror jag verkligen det kan vara!

Fått frågan två gånger

Podcastprofilen och entreprenören Hannah Widell startade ett Instagramkonto med fokus på hälsa. Efter det fick hon frågan om att vara med i programmet.

– Jag tänkte tusen tankar. Det första jag säger är: ”Oj, vilket missförstånd för att det här kontot är allt annat än vad ’Biggest loser VIP’ är”. Det här är en jävla kränkning.

Före detta ”Let’s dance”-domaren Dermot Clemenger har fått frågan om att vara med i ”Biggest Loser VIP” två gånger.

– Första gången var det en tjej som ringde och presenterade ett program där det skulle bli mycket exponering och hon höll på i fem minuter innan jag frågade vad det var för program. ”Biggest Loser VIP” sa hon och jag visste inte om jag skulle skratta eller skrika åt henne. Men nej, jag övervägde aldrig att vara med.

Dermot Clemenger förstår om programmet läggs på is på grund av kändisarnas ilska.

– Jag, för det kan inte vara lätt att ringa och säga ”hej, du som är överviktig, vill du vara med i Biggest Loser VIP?”.

Anna Book: Dra käpprätt åt helvete

Anna Book stod som segrare i den första säsongen men hon blev vansinnig när hon först fick frågan.

– Jag bad dem dra käpprätt åt helvete första gången de ringde mig. Jag älskade ”Biggest Loser”, har alltid tyckt om programmet men jag blev förnärmad när de ringde mig, har hon sagt i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Enligt Nöjesbladets källor har även artisten Hanna Hedlund fått frågan att vara med, men tackat nej och reagerat negativt.

Nöjesbladet söker Hanna Hedlund.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN