Dolph Lundgren om frieriet till norska Emma: ”Hon förstod inte riktigt vad jag sa”

Berättar om planen för bröllopet, fler barn och den stora åldersskillnaden

Dolph Lundgren, 62, har friat till norska kärleken Emma Krokdal, 24.

Nu berättar han i en exklusiv intervju med Aftonbladet om det kaosartade frieriet, bröllopsplanerna och drömmen om att bilda familj.

– Träffar man rätt person så börjar man tänka på barn och det är en naturlig tanke.

Det var i januari som Aftonbladet kunde avslöja att svenske Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren, 62, hade mött kärleken i norska Emma Krokdal, 24. Emma jobbar som personlig tränare på trendiga gymmet Equinox i West Hollywood och det var där de träffades.

– Emma är min flickvän, hon kommer från Trondheim i Norge och vi träffades för fem månader sedan, förklarade han.

De senaste månaderna har Dolph Lundgren, Emma Krokdal och hans dotter Ida Lundgren tillbringat i Stockholm på grund av den rådande pandemin. Något som har mynnat ut i att Dolph i söndags friade till Emma och de förlovade sig i en hotellsvit.

Aftonbladet har fått en exklusiv intervju med det nyförlovade paret.

Emma Krokdal visar upp förlovningsringen hon precis fått av Dolph Lundgren.
Emma Krokdal visar upp förlovningsringen hon precis fått av Dolph Lundgren.

Ett stort grattis till er båda, hur reagerade du, Emma, när Dolph friade?

– Vi har pratat om det tidigare, men jag hade inte förväntat mig att det skulle ske nu. Men jag är väldigt lycklig, det känns jättebra.

Dolph, hade du planerat det här länge?

– Nej, jag hade funderat på det lite grann. Jag var inne i en smyckesaffär för min dotter Ida fyllde år för några veckor sedan så jag letade efter någonting åt henne. Då såg jag en ring och då slog det till i huvudet att jag skulle göra det här i Sverige. Det kändes perfekt och romantiskt, vi kommer ju från Skandinavien båda två. Sedan började jag planera det, men det dök upp jobb så vi ska åka till USA nu på fredag så det fick bli i sista minuten tyvärr. Jag arrangerade allt på hotell i söndags.

Gick du ned på knä och friade?

– Nej, jag hade fixat det här i sista minuten med en violinist i sviten, men han spelade lite för högt och så var det någon som filmade som var väldigt nära oss så jag var tvungen att säga åt dem att gå in i ett annat rum i sviten medan jag talade till Emma och tog fram ringen. Sedan blev jag lite nervös och krånglade till det lite och Emma förstod inte riktigt vad jag sa, haha!

– Spit it out, säger Emma och skrattar.

Dolph Lundgren och Emma Krokdal.
Dolph Lundgren och Emma Krokdal.

Blir det bröllop nu?

– Vad säger du, Emma? Jag har inte planerat så mycket, men det lutar åt att det blir här i Sverige och Stockholm. Min familj och mina syskon bor här och Emmas familj bor i Norge och Emma gillar Stockholm.

Vad är det bästa med Emma?

– Hon är en fantastisk person och väldigt omtänksam, smart och rolig och underbar att vara med. Vi kan vara tillsammans dygnet runt utan att det känns jobbigt. Sedan tränar hon också och gillar att äta hälsosamt så vi har mycket gemensamt.

Emma, vad är det bästa med Dolph?

– Jag skulle säga detsamma. Han är väldigt omtänksam och han bryr sig om hur jag mår och känner, han är väldigt snäll mot mig och vi har mycket gemensamt. Vi kan göra ingenting tillsammans och ändå ha det härligt, han är väldigt enkel att vara med.

Har ni pratat om framtiden, som exempelvis att skaffa barn?

– Vi har pratat om det och jag vill absolut ha ett eller två barn. Han verkar vara öppen för det, säger Emma.

– Precis, vi tar det steg för steg. Jag har ju två döttrar, Ida och Greta, och de har varit väldigt gulliga med Emma, särskilt Ida. Men de är väldigt förstående, men man vill ju ta det steg för steg.

Skulle du vara redo att börja byta blöjor igen?

– Ja, visst, så blir det. Då blir jag ledig och slipper jobba, haha! Men träffar man rätt person så börjar man tänka på barn och det är en naturlig tanke, man vill lämna någonting efter sig och det ställer jag gärna upp på. I och med det här covid-19 så har jag haft det lite lugnare här i Sverige och det är skönt. Att skaffa familj skulle nog hjälpa till att få det lite lugnare.

Det är 38 års åldersskillnad mellan er, hur funkar det?

– Det funkar jättebra. Mina föräldrar älskar Dolph och vi tillbringade julen tillsammans, säger Emma.

– Jag planerade inte att träffa en person i en viss ålder, jag tänker inte så. Många säger att de som är unga inte förstår någonting, men det är inte så. Det är ungdomen som tar över världen. Jag har också lärt mig mycket av Emma.

– Vi lär oss av varandra, säger Emma.

– Sedan måste man hålla sig ung, det gäller att gå på gymmet. Jag tror också att i ett modernt samhälle, speciellt i min bransch, så kan man vara med vem som helst som man är lycklig med. Jag är i en väldigt ensam bransch och blir man kär så blir man. Man vet inte vad som finns runt hörnet och det är det som är så underbart med livet och det är så det känns för oss. Allting känns fantastiskt, men lite overkligt. Vi är väldigt lyckliga.

Dolph Lundgren har sedan tidigare barnen Ida Lundgren, 24, och Greta Lundgren, 18, med exfrun Anette Qviberg, 54.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN