De fick Stora ljudbokspriset 2020

TT

Publicerad 2020-06-11

Författaren Karin Smirnoff är en av årets mottagare av Stora ljudbokspriset. Pressbild.

Mats Strandberg, Karin Smirnoff och Emelie Schepps är några av författarna som, tillsammans med sina inläsare, tilldelats årets Storytel awards – Stora ljudbokspriset.

Årets upplaga av Stora ljudbokspriset ägde rum i digital form, där pristagarna firades med blommor och statyetter på distans.

I romankategorin gick priset till "Vi for upp med mor", den andra delen i författaren Karin Smirnoffs trilogi, inläst av Lo Kauppi.

"Jag tycker att ljudbokspriset är extra mycket inläsarens pris, i det här fallet Lo Kauppi. Hennes röst bidrar med en känslighet som passar väldigt bra i kontrast till mina lite kantiga och hårda romankaraktärer", säger Smirnoff i ett pressmeddelande.

Över 30 000 ljudbokslyssnare röstade på sina favoritböcker inför galan, som egentligen skulle ha ägt rum på Berns den 2 april, men ställdes in på grund av coronapandemin.

Deckare är den genre som enligt Storytels statistik är populärast hos ljudbokslyssnarna.

"Jag är stolt, lycklig och otroligt rörd. Eftersom det i grunden är lyssnarna som röstar fram sina favoriter ser jag det som ett 'folkets pris' vilket är det finaste priset man som författare och inläsare kan få", säger Emelie Schepp, pristagare i spänningskategorin, i ett pressmeddelande.

ANNONS