Så minns vänner och kollegor Adam Alsing

Stor sorg efter programledarens död

Adam Alsing är död, efter att ha drabbats av coronaviruset.

Nu sörjs han av vänner och kollegor.

– Det är så jävla fruktansvärt och overkligt, säger Agneta Sjödin.

Adam Alsing, 51, dog på sjukhus under onsdagen. Under kvällen hyllades han av vänner, kollegor och lyssnare och tittare under åren.

Adam Alsing blev 51 år gammal.
Adam Alsing blev 51 år gammal.

Gry Forssell: Bedrövad

Gry Forssell var nära vän med Adam Alsing, och de jobbade tillsammans under många år.

”Jag är bedrövad. Allt jag vill säga och svara låter så platt och dumt för det är så overkligt och sorgligt. Vi sände ju radio ihop fyra timmar om dagen i sju års tid och gjorde tv ihop och blev verkligen nära vänner under den period i livet som så mycket händer. Vi har sett varandras barn växa upp, det har varit resor, bröllop, studentskivor och födelsedagar och oändligt mycket skratt och roliga minnen. Så det här känns obeskrivligt märkligt och framför allt sorgligt”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Gry Forssell.
Gry Forssell.

Agneta Sjödin: Overkligt

Agneta Sjödin var 1991 programledare för ”Tur i kärlek” tillsammans med Adam Alsing som var ett av TV4:s allra första program.

– Det är så jävla fruktansvärt och overkligt, han är ju yngre än jag. Det första jag gjorde i tv var ”Tur i kärlek” med Adam Alsing. Det var jätteschysst att jobba med honom, han var så trygg och bra att ha att göra med. Han var så snäll, säger hon till Aftonbladet.

– Jag har träffat honom till och från under åren och vi tränade ett tag på samma ställe. Han var en sådan fighter. Det är bara så fruktansvärt för den här familjen, de har hållit ihop i alla dessa år. Det känns helt vidrigt och jag beklagar så djupt från mitt hjärta till hans familj.

Agneta Sjödin.
Agneta Sjödin.

Laila Bagge: Finner inga ord

Vännen Laila Bagge skriver om sorgen på Instagram.

”Jag finner inga ord, jag är uppriktigt sagt så fruktansvärt ledsen ända in i själen. En vän och kollega som jag har delat både glädje och tårar med har gått bort! En vän med stort hjärta som kommer att lämna ett enormt tomrum hos mig men också hos väldigt många andra. Din röst har tystnat men du kommer för alltid leva kvar i våra hjärtan, precis så som du var, härlig, rolig och busig med glimten i ögat och med hjärtat på rätta stället. Vila i frid Adam. Mina tankar går till hela familjen i denna svåra tid!”

Roger Nordin och Laila Bagge.
Roger Nordin och Laila Bagge.

Roger Nordin, programledare för ”Rix Morronzoo”, säger till Aftonbladet att han är i chock. Han minns Adam Alsing som en varm människa som alltid frågade hur man mår.

– Jag har alltid gillat Adam. Etern har förlorat en väldigt begåvad programledare, det är sorgligt. Han var en väldigt bra konkurrent.

Han berättar att hans radiokollegor Laila Bagge och Markoolio är i djup sorg.

– Laila jobbade med honom varje dag i tre år och hon orkar inte sända imorgon och Markoolio skulle varit med på fredag, men han har också ställt in.


Hans Fahlén sände ”Förkväll” med bland andra Adam Alsing 2010:

– Vi jobbade tillsammans på ”Förkväll” och ett av mina första tv-jobb var faktiskt uppe i Åre och det var en av de första gångerna jag träffade Adam. Han var en varm kille med stort hjärta, en glad person och inkännande kollega. Om man ska sammanfatta Adam så hade han verkligen glimten i ögat, säger han till Aftonbladet.


Patrick Ekwall.
Patrick Ekwall.

Patrick Ekwall: Får inte vara sant

Sport-profilen Patrick Ekwall säger till Aftonbladet att han är förkrossad.

– Adam var så snäll, omtänksam och begåvad. Man säger kanske alltid det om människor som har gått bort, men han var verkligen det och dessutom en god vän till hela familjen. Vi ringde inte till varandra varje dag, men vi hördes mycket om saker och ting i branschen eller om man ville ha teknisk hjälp, för han kunde sådant också.

Han säger vidare:

– Jag visste inte om att han var sjuk men har skickat sms till honom och undrat varför inte han gjorde podden. Vi pratade om det här hemma – att allt kändes lite oroligt eftersom han alltid brukar höra av sig. Adam var så otroligt omtyckt av alla.

Henric von Zweigbergk.
Henric von Zweigbergk.

Även tv-producenten Henric von Zweigbergk säger att han är förkrossad över att Adam Alsing gått bort och att Alsings TV3-talkshow på 90-talet även blev starten på hans egen tv-karriär.

– Vi har gått hand i hand genom tv under alla år. Jag minns Adam som en extremt godhjärtad, omtänksam, intelligent och rolig människa. Det fanns inget dåligt med Adam. Vi hade båda också lite problem med övervikt och tränade ihop och gjorde satsningar tillsammans och gick ner massa kilon. Det finns så mycket med honom som man kommer minnas.

Han visste om att Adam Alsing var sjuk.

 – Jag insjuknade ungefär samtidigt som honom. Även om jag var väldigt dålig var jag inte så dålig att jag behövde intensivvård. Det var inte något vanligt virus, det var fruktansvärt och all ork försvann. Men jag visste inte att det var så illa att Adam låg i respirator. Det fick jag veta häromdagen men alla trodde ju att han skulle vakna till slut. Men det gjorde han inte. Det är väldigt chockartat.


Adam Alsings poddkollegor i ”Adam och kompani”, Daniel Breitholtz och Vanessa Falk, skriver på poddens officiella Instagramsida:

”Vi älskar dig! / Daniel & Vanessa”.

Och Vanessa Falk skriver på sin egen Instagram:

”Jag älskar dig. Är helt förkrossad. Tack för allt du gett mig Adam. Jag kan inte förstå eller ta in. Jag tänker på dig och din familj varje sekund.”


Henrik Schyffert skickar kärlek till familjen.

”Men Adam?!?! Nej!! Så roligt som vi haft på jobbet, i skogen och på E-Type på Jäger i Karlstad?!?! All min kärlek till Anette, Sebastian och Kasper” skriver han på instagram.


Sarah Dawn Finer skriver om chocken på Twitter:

”Är helt tom. Herregud. Adam?!? Helt knäckt. Vila i frid finaste klokaste snällaste Adam Alsing. Detta är så oerhört tragiskt och helt ofattbart. All kärlek till din fina fru och bästa barnen.”

Niclas Wahlgren.
Niclas Wahlgren.

”Min förebild och idol”

Niclas Wahlgren skriver på Instagram:

”Antar att dom flesta hört att vår älskade Adam Alsing, vän och kollega på Radion gått bort. Allt känns väldigt tungt just nu och jag kan inte tänka så klart så skriver inte mer än att alla mina tankar går till hela din familj Adam. Jag kommer sakna dig oerhört.”


Adam Alsings NRJ-kollega Messiah Hallberg skriver:

”Saknar dig redan oerhört. Du varma, fina vän med ditt smittande skratt. Ingen fick mig att känna mig roligare än du.”


Daniel Paris skriver också han om sorgen efter en kollega.

”Min tv-idol och förebild. Som fick mig att vilja jobba med det jag gör från första början. När jag fick nöjet att bli din vän i vuxen ålder minns jag att jag ringde mamma efter vårt första möte och sa ’mamma, han är exakt som jag trodde han skulle vara! Världens bästa! Vila i frid” skriver han under en svartvit bild på de två.


”Många som sörjer”

Pernilla Wahlgren skriver att det är ofattbart att ta in beskedet.
”Fina, glada, varma, omtänksamma Adam. Älskad & omtyckt av så många. Vi är många som sörjer nu... Alla mina tankar går till din familj.”


Radioprofilen Erik Myrlund uttrycker också sin sorg med orden:

”Kan knappt tro att du lämnat oss. Du var alltid så fin mot mig Adam. Du pushade mig och stöttade mig. Du är en stor förebild och jag är så glad att jag fick kalla dig min vän” skriver han på instagram.


Anders Bagge skriver att beskedet är chockartat.

”Vilket tomrum du lämnar vännen”.


TV4-profilen Steffo Törnqvist skriver att Sverige i dag blev ett fattigare land.

”Adam! Roliga, snälla, nyfikna, smarta Adam. Tack för alla garv och alla stön och vrål när vi lyft hantlar ihop, eller dragit samma jakthistorier gång på gång. All kärlek till familjen”.


Artisten Lena Philipsson skriver:

”Verkligheten kryper alltför nära inpå. Adam Alsing. Du kommer vara saknad. #fuckcorona alla mina tankar går till familjen”.


Charlotte Perrelli skriver på Instagram att hon minns tillbaka på alla gånger hon gästat Adam Alsing i både tv-rutan och i radio.

”Mitt hjärta brister i tusen bitar. Adam! Det får inte vara sant...... Kom tillbaka, du glada omtänksamma själ. Mina tankar går till familjen.”


Programledaren Malin Gramer skriver på Instagram att hon varken vill eller kan förstå vad som har hänt.

”Du berörde alla människor du träffade med ditt stora hjärta, din humor och din sjukt skarpa hjärna. Tacksam över att få kalla dig min vän. Världen kommer inte vara sig lik utan dig.”


Golfstjärnan och realityprofilen Jesper Parnevik skriver att han känner sig helt tom.

”Adam har lyst upp vardagen med sin glädje, kärlek och humor sedan jag var tonåring. Jag lämnade varje möte med Adam, leende och full av positiv energi... Kärlek till alla vänner och anhöriga, vila i frid älskade Adam”.


Programledaren Jenny Strömstedt skriver:

”Nej! En så varmhjärtad begåvad branschkollega och gymkompis som det alltid var lika fint att träffa. Mina varmaste tankar till alla nära kära. Så ledsen för dig och den tid vi lever i och hur den kan drabba.”


Adam Alsings radiokollega och ”Idol”-jurymedlemmen Nikki Amini skriver på Instagram:

”Han fick mig alltid att skratta, varje gång vi sågs. Jag fick den stora äran att bli kollega med Adam nu i år, han tog emot mig med öppna armar, alltid glad och positiv. Det var stort för mig att få bli en liten del av hans radioprogram, Adam Alsing som jag vuxit upp med att se på TV. Tur att jag filmade varje gång vi sågs i NRJ-studion, nu är det värdefulla minnen. Vila i frid. Mina tankar går till hans familj & vänner.”


Linda Lindorff: Ofattbart

Programledaren Linda Lindorff skriver om sin sorg på Instagram:

”Kan knappt tro det är sant. Så ofattbart sorgligt. Denna karismatiska, kloka, roliga, varma och otroligt begåvade man. Har träffat honom många gånger, både i hans studio och i andra sammanhang. Vi jobbade också ihop med Efter fem och det var en upplevelse utan like. Vi spånade, skrev och skrattade. Allmänbildad som få. Alltid så ärlig och okonstlad.”


Radioprataren Titti Schultz skriver:

”I många år var han min värste konkurrent. Som jag hyste den största respekt för. Att han var grym gjorde mig bättre. Varje gång vi sågs hade vi roligt. Adam var varm, generös, rolig, smart, klok, vass och en briljant kollega i en bransch som ibland är märklig. Jag är glad att jag också sagt det till honom. Jag kommer att sakna våra snack i kvarteren vi delar på Södermalm. Fan. Fan. Fan. Mina tankar går till din familj.”


Artisten Nanne Grönvall skriver att hon träffade honom senast för sex veckor sedan.

”Jag är fullständigt i chock. Fantastiska Adam Alsing – du kommer att saknas av många av oss. Det var ju bara 6 veckor sedan vi sågs senast. Så många tillfällen vi möttes i jobbet under årtionden och det blev ofta gemensamma skratt åt saker man pratade om både under och mellan sändningarna. Så klok, snabbtänkt, rolig och härlig person du alltid varit. Tack för allt. Vila i frid.”

 


PODD Så slår corona mot nöjesvärlden

Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Markus Larsson, rockjournalist Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE