Britney Spears pappa: Har varit en helvetes tid

TT

Uppdaterad 2022-12-19 | Publicerad 2022-12-18

Jamie Spears, pappa till Britney Spears, talar ut i Daily Mail om det omdiskuterade förmyndarskapet. Arkivbild.

För första gången på mer än ett decennium talar Britney Spears pappa Jamie ut i medierna. I en intervju med brittiska Daily Mail säger han att han inte är säker på att dottern hade överlevt utan det kritiserade förmyndarskapet.

– Det har varit en helvetes tid. Men jag älskar min dotter med hela mitt hjärta och hela min själ. Var skulle Britney vara nu utan förmyndarskapet? Jag vet inte om hon skulle vara vid liv, säger han.

70-årige Jamie Spears har legat lågt medialt både tidigare och sedan förmyndarskapet hävdes förra året efter ett domstolsbeslut. Nu hävdar han att beslutet att omyndigförklara henne var nödvändigt både för Britneys hälsa och liv och för att kunna reparera den sköra relation hon hade med sina barn.

– För att skydda henne och också för att skydda barnen var förmyndarskapet ett utmärkt verktyg. Utan det tror jag inte att hon skulle ha fått tillbaka barnen.

Britney Spears har anklagat sin far för att ha kontrollerat och videoövervakat henne under det 13 år långa förmyndarskapet. Hon hävdar också att han ska ha förskingrat pengar från henne. Jamie Spears har hela tiden nekat till anklagelserna.

– Allt jag kan säga är att de flesta människor inte har en aning om vad sanningen är. Hennes advokat har inte en aning om det. Medierna har inte hört sanningen, de har hört anklagelserna från Britney, hävdar han.

ANNONS