”Bingolotto” byter dag och kanal efter nyår

Återgår till ursprungsdagen

Lotta Engberg och Stefan Odelberg, programledare för ”Bingolotto”.
Lotta Engberg och Stefan Odelberg, programledare för ”Bingolotto”.

”Bingolotto” ändrar sin melodi och byter sändningsdag – och kanal.

Från söndagar i TV4 till lördagar i Sjuan.

– Då vi inte behöver göra avbrott för nyheter innebär sändningstiden utökade möjligheter till spel, underhållning och artister, säger Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande.

Med start den 7 januari 2023 kommer ”Bingolotto” att byta dag och kanal.

Från söndagar i TV4 till lördagar i Sjuan.

– Att byta dag tror och hoppas vi ska lyfta oss ytterligare och skapa ännu bättre ekonomiska förutsättningar för vårt föreningsliv. Dessutom ser vi fram emot att bjuda på härlig lördagsunderhållning, säger Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande.

I dag startar programmet klockan 18.00 och håller på fram till 20.00, med ett avbrott för nyheter mellan 19.00 och 19.30. Med den nya sändningen i Sjuan slipper programmet avbrottet för nyheter och får därmed 30 minuters längre sändningstid.

Och som vanligt kommer ”Bingolotto” att sändas på TV4 Play.

”Förfesta med svenska folket”

Fram till 2004 sändes programmet på lördagar innan det bytte till söndagar.

– Då vi i mångt och mycket vänder oss till föreningslivet är det betydligt fler aktiviteter en söndag mellan 18–20 än samma tid på lördagar. Genom att återgå till ursprungsdagen kommer fler att kunna hänga med oss, säger Hans Sahlin i pressmeddelandet.

Några omgångar av programmet kommer dock att behålla sin plats i TV4:s tablå. Det handlar om Uppesittarkvällen den 23 december, Nyårsbingo den 31 december och påskdagen samt midsommarafton.

Sedan 2020 programleds ”Bingolotto” av Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

– Jag och Stefan är så taggade på detta. Känns som vi ska få förfesta med svenska folket med mer bingospel och mer tid att lära känna våra gäster. Helt enkelt ett längre partaj, säger programledaren Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN