David Lindgren: ”Jag har tänkt mycket på min kropp”

Han blev pappakroppen med hela svenska folket.

Nu berättar David Lindgren, 34, om sina kroppsnojor – och valet att blotta sin bringa på bästa sändningstid.

– Det var inte alls självklart, säger han.

Att David Lindgren kastade tröjan och stolt visade upp sin pappakropp blev en av Melodfestivalens stora snackisar.

Två månader senare ser programledaren och artisten tillbaka på tilltaget med stolthet över att han fick visa upp en ”vanlig”, hälsosam manskropp.

– Oftast när manliga programledare sliter av sig tröjan är de vältränade med sexpack. Men på badhus och stranden ser inte alla ut så. Det kändes najs att visa upp en vanlig kropp. Det var inte alls självklart, vi pratade mycket om hur vi skulle göra det, säger han.

”Är inte deffad naturligt”

David Lindgren, som jobbat som musikalartist i många år, har reflekterat mycket över sin egen kropp kontra idealet.

– I musikalbranschen är nästan alla killar vältränade och det är ett ganska stort fokus utseendemässigt. Jag vill ju må bra och tränar mycket, men jag blir aldrig deffad. Jag är inte det naturligt eftersom jag tycker om att äta kolhydrater och efterätt ibland.

Just nu är en fungerande vardag är viktigare än en vältränad kropp.

– När jag var yngre hade jag en snygg kropp, tränade och åt inga kolhydrater och jag vet hur jag kan göra det. Men det tar extremt mycket kraft och energi och nu, med småbarn, så passar det inte, säger han.

”Har verkligen fastnat”

Han får fortfarande hyllningar och reaktioner på sitt blottande framträdande i Melodifestivalen.

– Det har verkligen fastnat. När jag var på badhuset med min son häromveckan sa pappan bredvid mig i duschen: ”Åh, pappakroppen är här, stort”. Det är roligt.

I sommar är David Lindgren aktuell med Diggiloo-turnén, som har premiär den 12 juli. Med på turnén är också Wiktoria, Robin Bengtsson, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Andreas Johnson, Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis och Özz Nüjen.

Publisert:

LÄS VIDARE