Nemo Hedén efter tuffa tiden: ”Nu lever jag mitt drömliv”

Berättar om nyfödda dottern Nova och papparollen

1 av 4
NÖJE

Nemo Hedén har lämnat missbruket bakom sig.

I dag har han varit ren i över 20 månader. Men sista pusselbiten i Nemos nya harmoniska liv kom med dotterns födsel.

– Mitt liv innan var så futtigt och ytligt och meningslöst, säger han till Nöjesbladet.

Nemo Hedén, 29, har lämnat en mörk period bakom sig.

Efter sin medverkan i dokusåpan ”Kungarna av Tylösand” 2010 kretsade livet kring hårt festande och en ständig jakt på bekräftelse och kändisskap.

Men så fick han chansen till behandling. Och i skrivande stund har podcast-profilen varit nykter och drogfri i över 20 månader.

– Jag har inte den här känslan längre att jag ständigt måste jaga kickar och fylla tomrum med alkohol och droger och kändisskap och sex.

”Mitt liv innan var så futtigt”

Sista viktiga biten i livspusslet föll på plats när dottern Nova föddes den 16 april tidigare i år.

– Jag är så otroligt nykär i den här lilla tjejen. Jag tänker hela tiden ”vad fan gjorde jag innan?” Mitt liv innan var så futtigt och ytligt och meningslöst. Det är sjukt att säga för jag tyckte att mitt liv var asfett, säger han.

Bara dagar före Novas födsel meddelade Nemo Hedén på Instagram att han och dotterns mamma, Frida, valt att gå ifrån varandra, ett beslut de tog flera månader tidigare.

– Jag har lovat henne att inte prata något om vår relation i media, men vi är goda vänner och allt funkar bra. Det var inte så dramatiskt för oss, men det blev världens mediagrej.

Hur var förlossningen?

– Nova kom tre veckor för tidigt, men förlossningen gick bra. Den var lång, 36 timmar, så vi var på SÖS ganska länge. Det var gulsot och lite smågrejer, men på det stora hela gick det bra. Man har fått en helt annan respekt för födande kvinnor när man är med om en sådan sak. Vilka hjältar! Själv känner man sig rätt maktlös och överflödig.

Och första mötet med Nova?

– Första halvtimmen eller timmen var total förvirring. Vad gör man? Det var inte överdrivet mycket kärlek då, utan mer ”hur håller man”? De är ju så små och kladdiga överallt och som bläckfiskar. Allt är så mjukt. Men sedan översköljdes jag av stark kärlek och eufori till det här lilla livet. Hon är det mest självklara och mitt kall i livet. Mitt mål är att hon ska få en bättre uppväxt än vad jag fick.

Nemo om uppväxten: Knepig och rörig

Nemo Hedén växte upp i ett kollektiv på Värmdö, mitt i ett villaområde, och i en sexbarnsfamilj där pappan är känd musiker samt tidigare medlem i bandet Weeping Willows. Skolan var tuff och hemmiljön präglades av alkohol.

– Jag har haft en jäkligt knepig och rörig uppväxt och aldrig fått någon direkt självkänsla, vilket gjort att jag ständigt sökt bekräftelse. Mitt mål är att den här lilla tjejen ska få trygghet och självkänsla från start. Jag känner att jag har möjlighet att ge henne det.

Hur vill du vara som pappa?

– Jag vill vara pålitlig, lugn, närvarande och konsekvent. Jag vill framför allt vara närvarande. Det ska alltid gå att lita på mig. Jag vill aldrig svika min dotter.

– Det är så lustigt, för förr i tiden tänkte jag att nykterister var de pinsammaste och tråkigaste i världen. Och så blev jag nykter! Och så hade jag en till hatsort av människor, och det var dem som pumpade upp bilder på sina bebisar på sociala medier. Nu är jag en sådan människa också! Jag har blivit exakt en sådan människa som jag föraktade.

Varför tror du att du föraktade dem?

– Det lyckliga och det lugnet och ron som andra hade provocerade mig, för jag var så långt ifrån det själv.

Du har verkligen gjort en helomvändning i livet?

– Allt det här har kommit i små, små bitar. Sedan jag blev nykter och drogfri har det hänt saker som gjort att jag landat i mitt liv. Jag har det senaste halvåret känt att jag lever ett drömliv. Det är tabu i Sverige och prata om ett perfekt liv, men jag känner verkligen att jag har det.

ARTIKELN HANDLAR OM