Publicerade video på död kropp – ber nu om ursäkt

Logan Paul möttes av enorm kritik

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter att ha publicerat en video på en död kropp på sin Youtubekanal med 15 miljoner följare fick Logan Paul massiv kritik.

Han ber nu om ursäkt i både ett inlägg och ett videoklipp på Twitter.

– Jag har gjort ett stort misstag. Jag förväntar mig inte att bli förlåten. Jag är bara här för att be om ursäkt. Jag skäms över mig själv, säger han i videoklippet.

Foto: YOUTUBE
Logan Paul ber om ursäkt efter kritiserade videon.

Under söndagen publicerade youtube-stjärnan Logan Paul en video på när han och hans vänner hittar en död kropp i den japanska Aokigahara-skogen. I samma klipp valde han att skämta med frasen ”vadå, har du aldrig stått bredvid en död kille förut?”.

Videon togs ner inom 24 timmar efter att Logan Paul fått massiv kritik för sitt val att filma och publicera materialet.

Han ber nu om ursäkt på Twitter. I ett inlägg som innehåller två skärmdumpar förklarar han att tanken var att rikta uppmärksamhet mot självmord i ett försök att motverka det faktum att personer väljer att ta sitt liv.

”Kära internet. Låt mig börja med detta - Förlåt. Det här är första gången för mig. Jag har aldrig fått den här sortens kritik förut eftersom att jag aldrig begått ett misstag som detta förut”, skriver han.

”Använt min makt på fel sätt”

Han förklarar också att han inte gjorde det för att höja sina tittarsiffror.

”Jag gjorde inte det här för min besöksstatistik. Jag trodde att jag kunde skapa en positiv krusning på internet och inte en monsun av negativitet”.

Han uppger också att han aldrig kommer att låta något liknande hända.

”Med stor makt kommer stort ansvar. För första gången i mitt liv så måste jag ångerfyllt säga att jag har använt min makt på fel sätt. Det kommer inte att hända igen”.

”Du är körd”

Många av reaktionerna på hans ursäkt är negativa. Flera anser att det han gjort är oförlåtligt.

”Tror du att en ursäkt ska få oss att glömma vad du gjort? Nej. Du är körd. Hejdå”, skriver en följare.

”Har i någon aning om hur den här personens familj måste må just nu? Deras barn, syskon, släkting och vän tog sitt liv och blev sedan filmad och skämtad om av en stor kändis med en enorm följarskara”, skriver en annan.

Samtidigt finns det dem som tycker att Logan Paul förtjänar en andra chans.

”Han gjorde ett misstag. Det kan alla göra. Han har valt att ta bort videon och be om ursäkt. Vad mer kan han göra?”, skriver en person.

Förklarar i nytt klipp

14 timmar efter den skriftliga ursäkten publicerade Logan Paul ett videoklipp på Twitter där han valde att förklara sig ytterligare och be om ursäkt en gång till.

– Jag borde aldrig ha publicerat videon. Jag borde ha tagit ner kamerorna och slutat spela in. Det finns mycket jag borde gjort annorlunda, men jag gjorde inte det. Och från botten av mitt hjärta är jag ledsen för det. Jag vill be om ursäkt till internet. Jag vill be om ursäkt till alla som sett videon. Jag vill be om ursäkt till alla som blivit påverkade eller berörda av psykisk ohälsa, depression eller självmord. Men framför allt vill jag be om ursäkt till offret och hans familj, säger han i videon.

I samma klipp uppmanar han också fina fans att inte försvara hans handingar.

– Jag har gjort ett stort misstag. Jag förväntar mig inte att bli förlåten. Jag är bara här för att be om ursäkt. Jag skäms över mig själv.

Youtube-klippen svenskarna kollade mest på 2017 00:46
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube