Hennes hud ramlar av

Av: Helena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

Jessica Almenäs berättar om olyckan som brände hennes ansikte: Jag satt bara och skrek

1 av 3
”Man tror ju att man är trygg på sitt jobb”, säger Jessica Almenäs som nu är sjukskriven till nästa vecka efter att ha blivit bränd av strålkastare.

Programledaren Jessica Almenäs kan fortfarande inte se.

Sedan TV4:s nya ljussättning brände sönder hennes ögon och hud i direktsändning har hon legat i fruktansvärda smärtor.

– Jag bara skrek, säger hon.

Jessica Almenäs, 33, har inte kunnat skilja på dag och natt sedan i lördags.

Hon har legat hemma i mörker, blundat, tänkt. Försökt att inte tänka.

Nöjesbladet kunde i går berätta om hur programledaren blev offer för den nya ljussättningen i TV4-studion var för starkt. Efter lördagens sändning av ”Vinnare V75”, på väg i bilen mot Strömstad, kom hettan i ansiktet och smärtan i ögonen.

På båten från Strömstad till hemmet i Sandefjord var hon tvungen att uppsöka läkare.

– Det var som om någon hade hällt glasbitar i ögonen, men läkaren kunde inte göra mer än att droppa ögonen, men det hjälpte inte. Sedan satt jag bara och skrek sista tiden på båtresan, säger Jessica Almenäs till Nöjesbladet.

Åkte till akuten

Väl framme i Norge åkte hon direkt till akuten – med kraftiga brännskador i ansiktet, på halsen och bröstet.

– Det har blivit sår på hornhinnan. På sjukhuset fick jag medicin, droppar och krämer, men jag har legat i fruktansvärda smärtor. De är först nu som allmäntillståndet är lite bättre. Jag fick också kraftigt solsting och har haft en huvudvärk utan dess like, säger Jessica.

Hon låter trött. Brännblåsorna på läpparna svider.

– Huden är inte ens röd utan blålila. Den har börjat trilla av nu, som torrt korvskinn som trillar av så jag kan knappt ta på huden. Det gör fruktansvärt ont.

För Jessica Almenäs, som väntar sitt andra barn, är det nu rehabilitering som gäller.

– Jag har varit blind till i går (läs: förrgår) kväll. Först då klarade jag av att öppna ögonen. Just nu är all syn suddig.

Hur går tankarna?

– Jag är livrädd när jag inte kan se. När man tror att man ska bli blind får jag ju panik. Men jag har haft så ont och har inte kunnat tänka på så mycket annat – tack och lov kanske.

Enligt hennes läkare är det bara att låta tiden läka. Synen ska komma gradvis tillbaka, men:

– När jag har ork ska jag till en specialistläkare och undersöka om jag får några bestående men. Jag hoppas att jag slipper pigmentförändringar och ärr. Det är läskigt, fy sjutton, man tror ju att man är trygg på sitt jobb, säger Jessica som nu är sjukskriven till i slutet av nästa vecka.

Det kan bli längre. Hennes arbetsgivare, produktionsbolaget OTW och Kanal 75, väntar nu på en rapport som utreder felet på den tekniska utrustningen i studion. Det ser ljust ut.

Tänker på barnen

Nu går Jessicas tankar till sitt ofödda barn. Hon är gravid i 16:e veckan tillsammans med OS-ryttaren Tony André Hansen.

– Jag är orolig för barnet i magen. Det är klart jag blir upprörd när jag inte klarar av att äta och dricka på flera dagar och måste ta smärtlindring. Jag har tagit en hel del smärtlindring. Det är klart jag tänker på våra barn, säger hon till norska VG.

Publicerad: