Stjärnskottet mobbades

avRobert Triches

NÖJE

Hånades för sitt hår – nu är Susan Boyle Englands mest kända kvinna

LONDON. För Susan Boyle, 48, var sången ett sätt att fly undan vardagen med mobbande klasskompisar och svårigheter i skolan.

Efter ett ensamt liv är hon nu på väg att bli en superstjärna i Storbritannien.

– Jag trodde inte att jag var duktig nog, säger hon.

Foto: Foto: ITV
Susan Boyle dök upp från ingenstans och fick publiken i ”Britain’s got talent” att jubla. Nu är hon på väg att bli en riktig superstjärna i Storbritannien.

Det var i säsongspremiären av brittiska ”Talang” – ”Britain’s got talent” – i lördags som ungmön från den skotska landsbygden slog juryn, publiken och tv-tittarna med häpnad.

Fick syrebrist

Ingen hade förväntat sig att hon skulle kunna sjunga på riktigt, och folk rördes till tårar av hennes version av ”I dreamed a dream” från musikalen ”Les Misérables”.

I en intervju med Sunday Mirror berättar Susan att hon på grund av syrebrist vid födseln kämpade med inlärningsproblem i skolan och hon retades för sitt rufsiga hår. När hon var fem år upptäckte hon att hon kunde sjunga och det har hon gjort sedan dess – utan att någon fått höra henne.

– Min mamma älskade ”Britain’s got talent” och ville att jag skulle ställa upp, men jag tyckte inte att jag var duktig nog, säger hon.

”Jag tar små steg”

Det var inte förrän efter moderns död 2007 som hon lyckades samla tillräckligt med mod för att söka, en satsning som gav resultat.

– Jag har haft ett möte med Simon Cowell och Sony BMG men jag kan inte säga så mycket om det. Det är tidigt ännu och jag tar små steg.

Susan berättar öppenhjärtigt att hon aldrig haft någon pojkvän. Hon har aldrig ens blivit kysst.

– Jag har aldrig varit nära en puss på kinden. Mina föräldrar ville inte att jag skulle dejta. Jag antar att jag har accepterat att det aldrig kommer att hända, säger Susan som dock sörjer en sak:

– Jag älskar barn och hade tyckt om att få vara mamma.