Övertalades att vara med i melodifestivalen

avEmily Asserbäck

NÖJE

Popvärldens underbarn tar steget in i melodifestivalcirkusen.

För Salem Al Fakir, 28, var det inte självklart att tacka ja till jokerplatsen.

– Jag har tänkt att det här kommer jag nog aldrig att vara med på.

Foto: Foto: Per Groth”Jag vet inte riktigt vad jag gett mig in på”, säger Salem al Fakir.

Skriva, spela, producera. Den nya melodifestivaljokern Salem Al Fakir är en klassiskt skolad musiker som gör allt själv. För drygt en månad sen fick han erbjudandet om att bli en av de fyra jokrarna i Melodifestivalen. Men det var inte givet att han skulle tacka ja.

Flera Björkman-försök

– Nej, inte på en gång. Jag har varit på höstturné, jag har skrivit på min nästa skiva och jag håller på och förbereder min konsert i Berwaldhallen. Jag har haft väldigt mycket annat i huvudet så jag fick tänka efter lite först, säger Salem Al Fakir.

Festivalgeneralen Christer Björkman, 52, har velat få med Salem Al Fakir tidigare. Men då har han fått blankt nej från artistens management.

– Han är så oerhört bra. Jag såg honom på polarpriset i augusti och då kände jag att ”nä, jag måste försöka få med honom” och den här gången lyckades jag, säger Christer Björkman.

”En peppig låt”

Salem Al Fakir kommer att tävla med egna låten ”Keep on walking” som han beskriver som en ”peppig låt med en allvarlig text”. Om han kommer att vinna svenska folkets hjärtan med sin låt återstår att se.

– Det känns jättespännande. Jag vet inte riktigt ännu vad jag gett mig in på, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM