Inbrott i E-Types restaurang

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
Martin Erikson drabbad av inbrott.

NÖJE

E-Type har haft inbrott i sin vikingakrog.

Natten till söndag stals hela helgkassan.

– Vi är så lyckliga varje månad det går lite plus. Så kommer det in några asgamar och stjäl, säger Martin ”E-Type” Erikson.

Martin ”E-Type” Erikson var på väg hem efter att ha uppträtt med Diggiloo-turnén.

Tidigt på söndagsmorgonen ringde fastighetsägaren och berättade att bakdörren till artistens vikingakrog i Gamla stan, Aifur, var som bortblåst.

Under natten hade restaurangägaren E-Type fått ovälkommet besök – av tjuvar.

”Blir deprimerad”

Tjuvarna hade brutit sig in genom en decimetertjock ståldörr och lyckats få upp värdeskåpet där kontanterna efter en fullsatt helg funnits.

– Jag blir så deprimerad över vart samhället är på väg. Det går inte att hantera kontanter utan att det slutar med att råttor kommer och stjäl. Jag är bara en liten tokig entreprenör med en liten restaurang. Alla pengar jag tjänade som artist första året la jag in i företaget. Vi har precis börjat gå med vinst. Vi är så lyckliga varje månad det går lite plus. Så kommer det in några asgamar och stjäl, säger han.

Kan vara proffs

Det var Expressen som först rapporterade om inbrottet under söndagen och skrev att en polisanmälan har upprättats med stöld som brottsrubricering. Enligt E-Type talar mycket för att stölden föregåtts av en noggrann planering.

– De måste ha varit här och rekat. Förutom att dörren är bortblåst går det inte att se att det varit inbrott. Ingen skadegörelse, ingenting. Det märks att det är proffs bakom det här, säger han.

Martin ”E-Type” Erikson får räkna med röda siffror i juli. Men han är fast besluten att få krogen snabbt på fötter igen.

– Det viktigaste är att alla mår bra och att krogen är intakt. Vi får lära oss att sätta ännu tjockare ståldörrar. Det finns säkerhetsbolag som kan komma och ta kvällskassan. Det är bara att det är väldigt dyrt, säger han.

Publicerad: