Så bär du trendmakeupen

Steg för steg-guide till vårens looker från catwalken

På catwalken föds trenderna: även de som handlar om hår och makeup. Vi har valt våra tre favoritlooker för ­vårens fester – och visar hur du grejar dem själv.

I bildspelen hittar du steg för steg-guider till hur du gör de olika looksen.

Publicerat i Sofis mode 4/2014.

1 av 6
Catwalklooken från Gucci som inspirerar. Klicka vidare i bildspelet för att steg för steg få reda på hur du enkelt kopierar looken.

Gucci – Aprikos enkelhet

En naturligt vacker men ändå effektfull ögonmakeup i aprikos, orange och terrakotta är superhett i vår. Enklare kan det knappast bli!

   Att sminka sig i röda och orange toner kan kännas lite ovant, men få nyanser framhäver blå och blågrå ögon lika bra. Är du rädd att du ska se trött ut? Hemligheten är inte slarva med underlaget. Ser du bara till att din hy är jämn i tonen och att du inte är mörk runt ögonen så behöver du inte oroa dig.

1 av 6
Catwalklooken från Giorgio Armani som inspirerar. Klicka vidare i bildspelet för att steg för steg få reda på hur du enkelt kopierar looken.

Giorgio Armani - Sobert 80-tal

Färgstark, lekfull och elegant står Giorgio Armanis vårlook ut från mängden. En lyxig känsla och en lyckad flört med 80-talet gör denna look till en klar favorit. Turkost, grönt och blått gör sig allra bäst mot bruna ögon. Självklart blir de här nyanserna fina på blå- och grönögda också, men då blir effekten ofta något mer sminkad.

1 av 6
Catwalklooken från Anthony Vaccarello som inspirerar. Klicka vidare i bildspelet för att steg för steg få reda på hur du enkelt kopierar looken.

Anthony Vaccarello - Modig minimalism

Denna kaxiga eyeliner är given på vår topplista. En annorlunda och lite modig look! Det här känns nytt, fräscht och framför allt kul – något för dig som vill ta ut svängarna lite extra och prova något nytt. Den här ögonmakeupen gör sig lika bra på mörka som på ljusa ögon, men det är en fördel om du har ett ganska tydligt ögonlock.

AV: Anna Göransson FOTO: Mikael Gustavsen MODELL: Lovisa H/Stockholmsgruppen

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode