Ulf Lundell gifte sig med Sofia Möller

Av: Andreas Hansson, Björn Solfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Lundell om sitt nygifta liv: Vi är glada och ser på Mellon

1 av 3 | Foto: DAN HANSSON / SVD / TT
Ulf Lundell.

Ulf Lundell är en äkta man igen.

I fredags gifte sig ­artisten med Sofia Möller på Österlen.

– Åh, vi är glada och tittar på Mellon och är som folk, säger Ulf Lundell.

Rockpoeten Ulf Lundell, 64, och fotografen Sofia Möller, 37, har levt tillsammans på den stora gården utanför Kivik i tre år. ­Numera bor de där som ­äkta makar.

I fredags, den 7 mars, ­gifte sig paret under en ­ceremoni i Stadshuset i Simrishamn.

– Åh, vi är glada och ­tittar på Mellon och är som folk. Vi håller mycket om varann, säger en nygift Ulf Lundell till Nöjesbladet.

Trivs i öppna landskap

Birgitta Englander var den som förrättade vigseln. Hon beskriver ceremonin som enkel. Parets familjer eller vänner närvarade inte.

– Det var bara de två där. Lite tända ljus och en vacker bukett med tulpaner ­hade jag ställt där. De var glada och lyckliga. De skulle hem och grilla sen, tror jag, säger hon.

Vigseln firade paret hemma i det österlenska vårvädret.

Bröllopsresan får vänta och det har sin givna för­klaring, om du frågar Ulf Lundell:

– Vi älskar att vara här nu. Tranorna har seglat trumpetande över gården, ­lärkorna är här, tofsviporna, och i går kom stararna. Man blir lycklig. Sedan åker vi till New York någon vecka, säger han.

Jobbar tillsammans

Paret arbetar också tillsammans och i höstas startade duon bland annat ett webbaserat konstgalleri. Sofia Möller var också ­involverad i Lundells verk, ”Alla dagar räknas – utom den här”, och har fotat omslagen till ”Rent förbannat” och ”Allt är i rörelse”.

I sin senaste stora intervju med Nöjesbladet talade Ulf Lundell, som har två tidigare äktenskap bakom sig, varmt om vardagslivet med Sofia.

”Finns inga gräl”

– Det är mestadels lugnt och rutinartat och tack och lov har vi inte riktigt samma vanor tidsmässigt. Då slipper vi gå i vägen för varandra. Vi lever ett bra liv här, det finns inga gräl i ­huset. Just nu är hon på Koster i några dagar och jag saknar henne. Hon är dessutom bra på piano och har lovat att lära mig.

I december släppte Lundell albumet ”Trunk” och förra veckan avslöjades planerna på ännu en rikstäckande sommarturné. Den här gången med en ny ring på fingret.

Publicerad: