Krister Henriksson används i reklam för potenshöjande medel

Skådespelarens namn och bild används utan hans tillåtelse

Publicerad 2018-02-05

På nätet ser det ut som att Krister Henriksson och hans fru Cecilia Nilsson gör reklam för potenshöjande medel.

Men paret har själva ingen aning om att annonsen existerar.

– Jag blir mållös. Jag blir ursinnig och frustrerad, säger Krister Henriksson.

Skådespelaren Krister Henriksson och hans fru Cecilia Nilsson figurerar i reklam för potensmedel, utan att de givit sin tillåtelse till det.

I annonsen, som är utformad som ett blogginlägg, syns en bild på paret. Skribenten påstår att Krister Henriksson och Cecilia Nilsson ska ha medverkat i det amerikanska tv-programmet ”Dr. Oz Show” och att de där ska ha tipsats av självaste Doktor Oz.

”Blir ursinnig”

Där står också att både Krister och Cecilia rekommenderar att ta preparatet, som är ett piller, ”15 minuter före sex för bästa resultat”.

När Nöjesbladet når Krister Henriksson är han inte medveten om att hans namn och bild förekommer i sammanhanget.

– Absolut inte. Jag blir mållös. Jag blir ursinnig och frustrerad. Jag hittar inget ord. Jag har aldrig varit inblandad i sånt här förut och trodde aldrig att jag skulle bli det, säger han.

Har hänt förut

Det här är inte första gången en välkänd svensk person råkar ut för samma sak. I januari berättade Kristin Kaspersen om att hennes namn och bild använts i reklam för bantningspiller. Något hon var tydlig med att hon inte stod bakom och aldrig kommer göra.

Även Agneta Sjödin har drabbats. Förra året cirkulerade en bluffannons på nätet där hennes ansikte använts för att göra reklam för en mirakelkräm. Hon anlitade en advokat för att försöka stoppa annonserna.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln