Alien i raffset och fejkbröst

NÖJE

Lara Flynn Boyle talar ut om Men in black II , Jack Nicholson och om rädslan att bli för gammal för Hollywood.

Foto: Columbia Tristar
Lara Flynn Boyle hittade inspiration till rollen som Serleena i sig själv.

Späd som en älva halvligger Lara Flynn Boyle, 32, i fåtöljen i sin svit på Grand hotell i Stockholm. Hon är i stan för att göra promotion för ”Men in black II” tillsammans med Will Smith.

– Jag har ont i nacken, förklarar hon. Om du tycker att jag verkar nonchig.

Nej, snarare förvånad över att hon ursäktar sig. Det är inte direkt den bilden som dykt upp bland tidningsklipp genom åren. Där beskrivs hon som en mardröm, en tjej som ger fan i om folk gillar henne.

– Jag är inte elak, bara lite grinig, säger hon själv med ett skratt.

Men är man inte snäll sticker man ut i Hollywood. Och då får man vara beredd att ta skit.

Julia Roberts och Sandra Bullock är förtjusande. Ett tag försökte jag vara så där men det fungerade inte. Jag orkade inte anstränga mig att vara gullig längre och när jag gick tillbaka till att vara mig själv fick jag faktiskt fler roller.

Kaxigheten har hon fått från sin irländska mamma. Pappan har hon inte träffat sedan hennes föräldrar skildes när hon var 6 år.

– Jag är uppvuxen bland starka kvinnor som säger vad de tycker och drar snuskiga skämt.

Kanske är det därför hon påstår sig funnit inspiration till sin elaka alien-figur Serleena i ”Men in black II” helt och hållet hos sig själv.

Lara Flynn Boyle slog igenom i tv-serien ”Twin Peaks” 1990 och är också känd från ”Advokaterna” i TV4. Trots ett 40-tal filmer är ”Men in black II” hennes största, kommersiella, filmroll.

Där svassar hon runt i raffset och verkar trivas som fisken i vattnet.

– Jag älskade det! Ska man visa upp sig gäller det ju att göra det vid rätt tillfälle, när man får det bästa ljuset, de bästa vinklarna. Då ser alla snygga ut. Skådespelare vill ha uppmärksamhet och det får man ju verkligen genom en sådan här grej.

Inte nog med snyggt ljus. Lara Flynn Boyle bar också en kostym med stora fejkbröst för att se extra sexig ut.

– Fast det var konstigt. Jag tyckte det var skönt att ta av dem så folk började titta mig i ansiktet igen.

– Jag hatar bröstförstoringar, fortsätter hon. Det är helt okej om man haft cancer till exempel men det är helt sjukt med den här besattheten av stora bröst.

Avskyn mot silikonbröst sträcker sig dock inte till allt vad skönhetsoperationer heter.

– Jag önskar att jag kunde säga att jag aldrig skulle göra en ansiktslyftning. I dag är jag 32 men jag vet inte hur jag tänker om tio år. Då kanske jag anser att jag måste lyfta mig.

För det är inte lätt att åldras i Hollywood. Om man är kvinna. De grå tinningarnas charm gäller inte den delen av yrkeskåren.

Tommy Lee Jones anses sexig med sina rynkor men med en kvinna är det tvärtom och du måste vara sexig eller söt för att funka i Hollywood.

Lara Flynn Boyle rynkar pannan och biter sig försiktigt i underläppen.

– Det oroar mig som fan. Se på Meryl Streep eller Jessica Lange. De får knappt några roller längre och inte beror det på att det dykt upp någon bättre. Bara yngre.

Förutom åldrandet finns ett annat problem med Hollywood: Män!

– Det krävs en smart kille för att gå ihop med en smart tjej och det finns inte många smarta killar i Hollywood.

Lara Flynn Boyle har kopplats ihop med män som Bruce Willis, Harrison Ford och inte minst den 33 år äldre kollegan Jack Nicholson. 1999 var paret inblandade i en bilkrasch men Lara drog från olycksplatsen för att romansen inte skulle läcka ut.

I dag säger hon så här:

– Jag har träffat en man från och till i 3 1/2 år som jag gillar att umgås med.

Jack Nicholson?

– Jack är en väldigt nära vän och jag älskar honom och att vara med honom.

Är ni ihop?

– Säg så här, i dag är jag ensam. Jag försöker att ha vänner i stället. Jag vill inte bli ägd och jag vill inte äga någon heller.

Den krassa synen på män och på äktenskap påverkar också Lara Flynns inställning till barn.

– Jag är inte osjälvisk nog för att skaffa barn. Jag tror inte att kvinnor kan få allt. Själv är jag för förälskad i skådespeleriet för att bli en bra mamma.

Det är på sitt yrke, och bara där, hon kommer lägga sin energi.

– Jag tänker fortsätta agera tills jag dör. Frågan är väl bara om jag kommer få någon lön för det.

arkiv Lara Flynn Boyle

Karin Lindstedt