Ingvar Oldsberg

Ingvar Oldsberg nobbade ”Bingolotto” för Nobel

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Agneta Sjödin gjorde på söndagen sitt första ”Bingolotto” efter att Ingvar Oldsberg fått sparken.

Den tidigare programledaren hyllar sin efterträdare – men är själv inte intresserad av att följa programmet.

– Jag tittar inte så mycket. Det blir lite från och till. Nu är det mest Nobelfesten, säger han när Nöjesbladet når honom på telefon.

Söndagens ”Bingolotto” sänds utan Ingvar Oldsberg, 72, i rutan.

Men trots tre år i programmets tjänst väljer Oldsberg bara att följa sändningen med ett halv öga.

– Jag tittar inte så mycket. Det blir lite från och till. Nu är det mest Nobelfesten, säger han när Nöjesbladet når honom på telefon och fortsätter:

– Det är inte så revolutionerande egentligen. Det är bara tre år av 50 som jag har gjort tv, så jag känner ingen önskan om att jag skulle vilja sitta där just nu.

Beskedet om att Ingvar Oldsberg sparkas, efter en intern utredning som visar på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen, kom bara två dagar innan söndagens direktsändning.

”Bara plus på Agneta”

På fredagen meddelade TV4 att Ingvar Oldsberg sparkas och att Agneta Sjödin och Lotta Engberg rycker in som ersättare. Sjödin leder programmet den 10 och 17 december medan Engberg tar över den populära uppesittarkvällen och nyårssändningen.

Han ger Agneta Sjödin gott betyg.

– Agneta Sjödin gör det jättebra. Henne gillar jag ju och har haft med tidigare också. Så bara plus på Agneta Sjödin. Och jag får väl göra något annat, säger han och fortsätter:

– Jul och nyår är faktiskt lite skönt att få slippa. Då kan man ju vara hemma och fira med barn och familj. Maria (Sandeblad, reds. anm) och jag, min käresta, vi tar säkert någon semester och åker iväg till ett soligt land. Bara för att komma ifrån lite lätt. Jag kan inte påstå att det känns oskönt det här. Det är väldigt bra, säger Ingvar Oldsberg.

– Den enda saknaden jag kan känna är till föreningslivet. Det ligger mig nära om hjärtat. Alla barn och ungdomar, konståkningsklubbar, handboll och fotboll, curling och gymnastik, där är ju saknaden. Man vill bidra till att de kan bredda sin verksamhet. Det var ju hela anledningen till att jag tackade ja från början.

Planerar en kupp

Samtidigt finns lösa planer på att smyga in en kupp i något ”Bingolotto”-program framöver.

– Jag har en idé, som jag har pratat med en av fotograferna om, och det är att jag själv går ner i publiken i något program och så sitter jag där och så gör jag ett avtal med bildproducenten och kameramannen så att de bara har bild på mig. Då blir det ju som vanligt. Så kan jag sitta där och köra ”Ingvar 21”, säger han och lägger till:

– Det är ju mest på skämt, såklart. Men det skulle ju vara roligt att kanske få göra lite längre fram kanske. Jag får väl göra ”Nobelmiddagen” då eller någonting. Det kommer säkerligen någonting, om man själv vill. Jag fyller ju ändå 73 i mars, så det där kan ju få räcka också. Men jag skulle vilja göra något avslut med den fantastiske Björn Hellberg, någon frågesporthistoria med honom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Programledarna om tiden efter ”Bingolotto”: ”Kändes befriande”

ÄMNEN I ARTIKELN

Ingvar Oldsberg

Bingolotto

Agneta Sjödin